Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 4:3Liberec porazil Mladou Boleslav po samostatných nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Lakatoš 1 : 0
5. Kvapil 2 : 0
7. Kotvan 2 : 1
13. Pacovský 2 : 2
52. Krenželok 3 : 2
60. Žejdl 3 : 3
65. Redenbach (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 31. kole extraligy Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech. Severočeši vedli v páté minutě 2:0, ale hosté stihli ještě v první části vyrovnat. V 52. minutě vrátil domácím náskok Lukáš Krenželok, jenže v čase 59:52 vyrovnal po chybě Romana Willa Lukáš Žejdl. Ve čtvrté sérii nájezdů pak ale vstřelil rozhodující gól Tyler Redenbach a hosté se ani na patnáctý pokus od poloviny listopadu 2010 nedočkali na ledě Bílých Tygrů vítězství.

Článek

Derby mezi Libercem a Mladou Boleslaví začalo velmi svižně, aktivnější byli domácí Bílí Tygři. Jejich nápor jim také přinesl ve čtvrté minutě přesilovku, když hostující Holík inkasoval dvě plus dvě minuty. A domácí toho beze zbytku využili. V páté minutě se po pěkné křížné přihrávce Redenbacha trefil Lakatoš. Jásot v hale ještě ani neutichl a v pokračující přesilovce se za 23 sekund trefil i Kvapil. Domácí rázem vedli 2:0.

Hosté se však z dvojnásobného direktu rychle vzpamatovali, v sedmé minutě v přesilovce přesně zamířil od modré čáry Kotvan a snížil. Smůlu si potom ve 13. minutě vybral domácí gólman Janus, kterého obloučkem překonal Pacovský a vyrovnal na 2:2. Vedení potom mohli vrátit domácím Redenbach, po něm i Bulíř, ale neuspěli.

Hned na začátku druhé třetiny měl šanci Lakatoš, ale nedal. Po něm byl ve slibné šanci i domácí kapitán Ševc, hosté kontrovali velkou šancí Orsavy se Žejdlem, jenže bez úspěchu. Nejblíže ke změně skóre byl ve 37. minutě v přesilovce Klepiš, ale orazítkoval pouze tyč. O chvíli později hráli hosté dokonce dvojnásobnou přesilovku, ale Will, který od druhé třetiny nahradil v libereckém brankovišti Januse, předvedl dva zázračné zákroky při zakončení Orsavy a Pacovského.

Třetí třetina začala šancí hostí, Will byl však znovu na místě. Hosté pak promarnili velikou příležitost, když ve 47. minutě hráli skoro minutu dvojnásobnou přesilovku. Výhodu přesilovky pak dostali v 52. minutě i domácí. Po necelé půlminutě našel Kvapil Krenželoka a ten v pokleku překonal Růžičku - 3:2 pro Bílé Tygry.

Další přesilovku o tři minuty později domácí nevyužili. Pak přišla šance pro hosty při vyloučení Stránského. Domácí se ale ubránili. Ve strhujícím závěru hráli hosté bez brankáře. Sedm sekund před koncem udělal fatální chybu při pokusu o rozehrání Will - potrestal ji Žejdl a vynutil si prodloužení. V něm ale branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Utkání rozhodl ve čtvrté sérii Redenbach.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Lakatoš (Redenbach, Jánošík), 5. Kvapil (Bakoš), 52. L. Krenželok (Kvapil, Bakoš), rozhodující sam. nájezd Redenbach - 7. Kotvan (P. Holík), 13. Pacovský (Žejdl), 60. Žejdl. Rozhodčí: Hejduk, Souček - L. Kajínek, D. Hynek. Vyloučení: 10:7, navíc Ševc (Liberec) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4795.
Liberec: Janus (21. Will) - Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Havlín, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Kvapil - J. Stránský, Redenbach, Ordoš - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenér: Mlejnek.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan - Klepiš, P. Holík, Valský - Orsava, Žejdl, Pacovský - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - Volf, Urban, M. Procházka. Trenéři: Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín