5. ledna 2018 • 13:22

Messi může z Barcelony odejít zdarma. Jeho osud je v rukou Katalánska

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V listopadu podepsal novou smlouvu do roku 2021, je nejlépe placeným hráčem světa a s neuvěřitelnou výstupní klauzulí je téměř nedotknutelný. Přesto Barcelonu straší možnost, že Lionel Messi odejde úplně zadarmo a Kataláncům místo plných kapes zbydou oči pro pláč. Jak je to možné? Argentinský mág má v nové smlouvě klauzuli úzce svázanou s politickou situací ve Španělsku.



Přiznivci Barcelony ještě pořád mohou obdivovat Messiho kouzla s míčem, křehká situace kolem jeho smlouvy jim ale doteď nedá spát. Celým podzimem se táhl fakt, že jeho kontrakt měl vypršet v létě, Argentinec by tak už v lednu mohl rokovat o případném přestupu do jiného klubu, ze kterého by Barcelona neměla ani vindru.

Takévmu vývoji katalánský klub předešel 25. listopadu, když Messiho po zisku čtvrté Zlaté kopačky odměnil novou smlouvou do roku 2021 s vysokou výstupní klauzulí ve výši 700 milionů eur (18 miliard korun). Messi ale i přesto může odejít zadarmo.

Jak informuje španělský deník El Mundo, pětinásobný držitel Zlatého míče do nového kontraktu propašoval zajímavou klauzuli. Pokud se separatisté po úspěšném referendu skutečně dohodnou se Španělskou vládou a Katalánsko se stane nezávislým státem, Barcelona bude vyřazena ze španělské La Ligy. V tu chvíli bude Messimu umožněno zrušit výstupní klauzili a odejít zadarmo.

Argentincova podmínka má své výjimky. Pokud by Blaugranas mohli hrát německou, anglickou, nebo francouzskou nejvyšší soutěž, v barvách týmu, se kterým spojil celou svou kariéru, by setrval. Případná samostatná katalánská liga ale Messimu zdaleka tolik nevoní. Přitom je v případě úspěšného jednání o nezávislosti nejrealističtější možností.

Nad novými informacemi o Argentincově smlouvě musí jásat Pep Guardiola. Trenér Manchesteru City je známý svou podporou katalánských separatistů, i tím, že by svého bývalého svěřence Messiho rád přetáhl do Anglie. Takhle by zabil dvě mouchy jednou ranou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud