Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha Tracer 900 a Tracer 900GT: Sportovně cestovní stroje pro sezónu 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha omladila svůj úspěšný model Tracer 900 a nabídku navíc rozšířila o zcela novou verzi GT tohoto sympatického tříválcového motocyklu.

Yamaha uvedla Tracer 900 v původní podobě na evropský trh v rámci modelového roku 2015 a pro nadcházející sezónu 2018 si připravila první výraznější omlazení. Pozornost byla v rámci modernizace věnována především designu a s ním souvisejícímu komfortu jezdce i jeho spolujezdce.

Nejviditelnější změny představují přepracované panely kapotáže, které mají přispět k lepší ochraně jezdce před větrem a nepřízní počasí. Yamaha Tracer 900 se v rámci modernizace dočkala i nové zadní kyvné vidlice, kterou doplňuje přepracované nastavení zadních tlumičů.

Nový Tracer 900 je dále vybaven užšími řídítky a tenčími kryty rukou a také novým štítem s možností nastavení jednou rukou pro lepší ochranu před povětrnostními vlivy. Upravená pozice za řídítky spolu s přepracovaným sedlem mají zvýšit komfort jízdy jezdci, zatímco spolujezdci jej mají vylepšit nové stupačky a madla.

Vedle standardního provedení pak bude v nabídce i nový Tracer 900GT, který je vybaven řadou prvků, které z něj dělají ještě komfortnější a praktičtější cestovní stroj. Ve výbavě této novinky jsou například snadno odnímatelné 22litrové boční kufry nebo vyhřívané rukojeti a barevný TFT přístrojový panel.

Exkluzivitu modelu GT reprezentuje přední vidlice zlaté barvy, zadní tlumič je pak opatřen novým dálkově ovládaným seřizovačem předpětí a dále se toto provedení může pochlubit i rychlořazením a tempomatem.

Oba modely jsou vybaveny stejným tříválcovým motorem o objemu 847 cm3 s nejvyšším výkonem 84,6 kW (115 k) při 10.000 min-1 a točivým momentem 87,5 N.m při 8500 min-1. Elektronická výbava zahrnuje systém kontroly trakce (TCS) se třemi režimy a volitelné provozní režimy D-mode pro optimální výkon ve všech podmínkách.

Na trh zamíří modernizovaný Tracer 900 od dubna letošního roku a k dispozici bude v barvách Nimbus Grey a Tech Black. Yamaha Tracer 900GT bude k dispozici v barvách Midnight Black, Nimbus Grey a Phantom Blue od května 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)