Jan Hamáček jde do toho. Chce se stát předsedou ČSSD

08.01.2018 18:51

Místopředseda ČSSD a bývalý předseda Sněmovny Jan Hamáček bude kandidovat na šéfa strany. Nominaci přijal na dnešním jednání sociálních demokratů v domovské Mladé Boleslavi, oznámil na twitteru. Uvedl, že strana bojuje o přežití a on ji chce znovu postavit na nohy. Sociální demokraté budou volit nové vedení na mimořádném sjezdu v únoru po neúspěchu v loňských sněmovních volbách.

Jan Hamáček jde do toho. Chce se stát předsedou ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček sjednává pomocí zvonečku klid

Sociální demokracie, která byla nejsilnější stranou Sněmovny v minulém volebním období, získala loni v říjnu pouze 15 poslaneckých mandátů. Kritici současného vedení strany letos oznámili vznik platformy Zachraňme ČSSD, která má podle nich zastavit propad strany. Žádají mimo jiné přímou volbu předsedy. Podle bývalého jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly ale platforma nemá vlastní kandidáty do vedení ČSSD. Vedení strany zatím na vznik platformy oficiálně nereagovalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…