Hlavní obsah

Na Božím Daru se ztratila seniorka. Německá policie ji našla 60 km od hranic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než čtyřicet českých i německých policistů a záchranářů z krušnohorské Horské služby pátralo v neděli večer po seniorce z Německa. Sedmašedesátiletá žena se ztratila v neděli odpoledne na Božím Daru. Vysílenou ženu nakonec našli před půlnocí němečtí policisté nedaleko jejího bydliště asi 60 kilometrů od českých hranic. Jak se domů dostala, není jasné.

Foto: Petr Marek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Turistka přijela do krušnohorského zimního střediska na výlet s cestovní kanceláří a naposledy ji přátelé viděli v neděli kolem 16. hodiny na večeři v hotelu Anna na Božím Daru.

"Když se poté nedostavila k autobusu, obrátili se zástupci cestovní kanceláře a manžel na nás. My jsme pak informovali policii a předali informaci i našim kolegům z německé horské služby Bergwacht DE," uvedl zasahující člen Horské služby Krušné hory Ondřej Vank.

Do pátrací akce se vydalo 23 záchranářů z Horské služby na terénních čtyřkolkách, sněžných skútrech i skialpinistických lyžích. Následně se k nim přidalo 19 policistů na české i německé straně hranice.

„My jsme akci na našem území ukončili krátce po desáté večer, protože přišla informace od policistů, že kolem 18.00 byla paní viděna v německém Annabergu," doplnil náčelník Horské služby v Krušných horách Miroslav Güttner.

Nakonec se ukázalo, že zřejmě dezorientovaná seniorka se ihned po večeři vydala sama domů. Jak cestovala, horští záchranáři nevědí. Zřejmě ale jela autobusem nebo vlakem. Němečtí policisté ji nalezli zcela v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám