Hlavní obsah

Škoda představila model Kamiq. V Evropě si ho nekoupíme

Novinky, fra

Modelová řada automobilky Škoda se nečekaně rozrůstá o model Kamiq. Ovšem v Evropě máme smůlu. Zmíněné auto je určeno výlučně pro čínský trh.

Foto: carnewschina.com 2x

Škoda Kamiq

Článek

Vlna ohromné euforie a investic do bohatých výbav luxusních automobilů v Číně už ustala. Země potřebuje vyměnit milióny zastaralých vozidel levnými modely. A tak i Škoda Kodiaq je už luxusní zboží a je třeba hledět na ty, kteří chtějí to nejlevnější.

Proto Škoda připravila svébytný model Kamiq. Jeho premiéra bude v dubnu na pekingském autosalonu. Server Carnewschina.com ale už nyní přinesl jeho fotografie a informace o technice i ceně.

Škoda Kamiq

Právě cena je asi nejzajímavější – auto by mělo stát v přepočtu asi 300 000 Kč. Pokud se podíváme na design, poznáváme, že tohle je auto poplatné své lokaci. Vzhledově by u nás asi neuspělo, i když si říká SUV, jde spíš o vyšší kombík. Na délku měří 4390 mm, na výšku 1593 mm a na šířku 1781 mm. Takže i Karoq je širší, vyšší a jen nepatrně kratší.

Kamiq stojí pravděpodobně na podvozkové platformě Škody Fabia, pod kapotu se dostane zážehová patnáctistovka s výkonem 81 kW (110 koní). V Česku by tento vůz možná mohl konkurovat cenou třeba Dacii Duster, ale nikoli terénními vlastnostmi. Sami ohodnoťte, jak se vám vůz líbí a zda byste si ho za podobnou sumu pořídili.

Anketa

Oznámkujte Škodu Kamiq
1
42,4 %
2
5,8 %
3
9 %
4
10,7 %
5
32,1 %
Celkem hlasovalo 2543 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám