Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Otce miliardáře Janečka si vyhlédl podvodník: Šlo o miliony!

Autor: ljš - 
18. ledna 2018
14:54

Chtěl z něj podvodem vylákat dva miliony korun! Podnikatel Ladislav V. si jako svou oběť podle obžaloby vybral otce známého miliardáře Karla Janečka. Soud ho za to nyní poslal na tři a půl roku za mříže.

Ladislav V. (39) se s Karlem Janečkem starším spojil před osmi lety a udělal na něj prý velký dojem. Stavět spolu měli desítky rodinných domků ve Vejprnicích na Plzeňsku. Pozemky ale dodnes zejí prázdnotou.

Podle rozsudku, na nějž upozornil deník Právo, převedl v roce 2012 Ladislav V. developerskou společnost Vejprnice – Pod Hájíčkem na Janečka a pak mu podstrčil fiktivní dokumenty. Obžalovaný V. poslal poškozenému Janečkovi projektovou dokumentaci na výstavbu 32 rodinných domů datovanou rokem 2011 s tím, že mu ji zapomněl předat a že její vyhotovení nebylo ještě zpracovateli uhrazeno. Po Janečkovi chtěl zaplatit bezmála dva miliony,“ uvedl státní zástupce.

Jednalo se přitom o falešný projekt na ohlášení stavby, který neměl patřičné náležitosti a byl nekvalitní. Vypracoval ho architekt Miloš Ch., který od soudu odešel s podmínkou. Na tu však neměl obžalovaný Ladislav V. nárok. Takový trest už totiž za podvody na krku má a soud mu proto vyměřil 3,5 roku na tvrdo. Ještě v lednu přitom muže čeká další líčení v souvislosti s vejprnickým projektem, tentokrát jde o zpronevěru sedmi milionů korun.

Ladislav V. vinu odmítá a naopak vše hází na miliardářova otce. „Podepisoval jsem stavebním firmám směnky, ze kterých teď Janeček profituje, a já mám na krku exekuce. Když má někdo syna šéfa protikorupčního fondu a neomezený dostatek peněz, tak si může dovolit na nějakého troubu, který mu udělal bílého koně, hodit cokoliv,“ tvrdil podle Práva u soudu.

VIDEO – Miliardář Janeček: Pravda o jeho harému! Jsou do něj přijímačky?

Video  Miliardář Janeček: Pravda o jeho harému! Jsou do něj přijímačky?  - Karolina Hošek, Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání