Procesory | Intel

První herní test: hybridní procesory Intel s grafikou AMD na tom nebudou vůbec špatně

Intel má ve své nabídce pětici procesorů, které obsahují grafické jádro Vega M od AMD. Tři z nich jsou vybaveny méně výkonnější variantou Vega M GL, další dva potom verzí Vega M GH. Podle Intelu má druhá varianta, kde označení znamená Graphics High konkurovat i grafice GTX 1060 ve verzi Max-Q od Nvidie. Na tohle porovnání si zatím budeme muset počkat, nicméně první zběžné testy máme u verze GL.

Dell-XPS-15-2-In-1-High-Image-Quality-Tomb-Raider.jpg
Výsledky testu v Rise of Tomb Raider při grafické kvalitě nastavené na High (zdroj: Hothardware)

Konkrétně jde o Core i7-8705G, který otestoval web Hothardware v Rise of Tomb Raider. Testovacím strojem byl na CESu představený Dell XPS 15 2v1, který kromě zmíněného procesoru obsahuje ještě 16 GB operační paměti a rychlé SSD úložiště typu NVMe.

V benchmarku dosáhl na průměr 35 FPS při grafické kvalitě nastavené na High. V případě kvalitnějšího Very High byl průměr 29,7 FPS. Porovnáme-li tento výsledek s databází webu Notebookcheck, zjistíme, že na stejná čísla dosáhl Dell Inspiron 15 7000 s grafickou kartou GTX 1050.

Snímek obrazovky 2018-01-18 v 13.28.25.png
Herní výsledky notebooku s GTX 1050. V Rise of Tomb Raider dosáhl na stejné skóre při stejném nastavneí (zdroj: Notebookcheck)

Ten je však typickým zástupcem herního notebooku s pořádnou tloušťkou. U XPS 15 jde naopak o tenký pracovní stroj s překlopným a dotykovým displejem. I přesto nabídne výkon, který si s hraním středně náročných her bez problému poradí.

První zběžný test tedy rozhodně vypadá nadějně. Ještě o něco zvědavěji tedy budeme čekat na první větší srovnání některého z procesorů s grafikou
Vega M GH.

Diskuze (8) Další článek: Tim Cook: na iPhonech bude možné vypnout zpomalování procesoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,