reklama

Kam se vydat v létě na dovolenou: Inspirujte se našimi tipy

Právě teď sní mnoho Čechů o parném létě a vybírá si dovolenou na “first minute”. Objevujete raději nové obzory, nebo se spíše držíte toho, co znáte? Váháte-li, kam se letos vydat, inspirujte se našimi prověřenými tipy.

Prohlédnout grafiku
Foto: iStock

Jaká je pětice nejoblíbenějších destinací Čechů? Podle zástupců cestovních kanceláří je to pro letošní léto Řecko, Bulharsko, Chorvatsko, Egypt, ale také Turecko. Tato země dokonce v oblíbenosti poráží i lidmi tolik milované Chorvatsko.

Co se týče dalších dovolenkových lokalit, i v letošní sezóně přetrvává trend vyšší poptávky po exotických destinacích. O téměř padesát procent více turistů tak letos volí letní dovolenou na Kapverdách. Dvojnásobný zájem mají poté cestovatelé o zájezdy na Kanárské ostrovy, Mauricius nebo do Maroka. "Tradiční evropské destinace jsou oblíbené zejména u rodin s dětmi, jež často preferují osvědčené lokality. Stále více turistů chce ovšem poznávat nové kultury a exotická místa, za letní dovolenou si proto neváhají připlatit," vysvětluje Michal Tůma a dodává, že například průměrná cena zájezdu na Kapverdy letos v režimu first minute činí 26 006 korun na osobu.

reklama
reklama
reklama