Hlavní obsah

Automobilka Fiat Chrysler téměř zdvojnásobila zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italsko-americká automobilová skupina Fiat Chrysler Automobiles (FCA) loni téměř zdvojnásobila čistý zisk na 3,5 miliardy eur (zhruba 89 miliard korun) z 1,8 miliardy eur (46 miliard korun) v předchozím roce. Oznámila to oznámila ve čtvrtek.

Foto: FCA

Fiat Chrysler Group

Článek

Automobilce se loni podařilo zvýšit ziskové marže v Severní Americe, čímž kompenzovala pokles prodeje na tomto klíčovém trhu. Celosvětové dodávky jejích automobilů zákazníkům loni zůstaly téměř beze změny na 4,74 miliónu vozů. V Severní Americe však odbyt klesl o sedm procent na 2,4 miliónu vozů.

Automobilka ve Spojených státech posiluje výrobu lukrativních sportovně-užitkových a dodávkových automobilů a zároveň ukončuje produkci některých sedanů nepřinášejících zisk, upozornila agentura Reuters.

Celkové tržby společnosti loni zůstaly rovněž téměř beze změny a činily zhruba 111 miliard eur. Odhad letošních tržeb automobilka snížila na zhruba 125 miliard eur z dříve předpokládaných 136 miliard.

Skupina FCA je sedmým největším výrobcem automobilů na světě. Vznikla v roce 2014 spojením italské automobilky Fiat s americkým partnerem Chrysler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám