26. ledna 2018 • 22:00

VIDEO: Sparta přehrála Litvínov, Třinec uspěl v derby, slaví i Kometa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva atraktivní šlágry celků z čela tabulky nabídlo 43. kolo hokejové extraligy. Vedoucí Plzeň přivítala druhý Hradec Králové a díky výhře 3:2 uhájila první místo. Vítkovice v derby proti Ocelářům před vyprodanými tribunami prohrály v poměru 1:4. Hrálo se kompletní kolo a vy jste ho mohli sledovat ONLINE na iSport.cz.



Třinec slaví díky skvělému úvodu

Vyprodané derby rozjel Třinec v kvapíkovém tempu. Co minuta, to vyložená šance. Hned v prvním střídání neprotlačil zblízka puk do odkryté branky Chmielewski, pak Bartošák perfektně a dokonce nadvakrát kryl sólový nájezd Růžičky. Bartošák na vše sám stačit nemohl a po lavině třineckých útoků ho v třetí minutě chytrou ranou přes obránce překonal Rákos.

Hosté diktovali tempo hry celou první část a kompaktní výkon jim přinášel další možnosti. Za stavu 0:1 sice domácí Kurovský z úhlu trefil tyč, ale mnohem více se musel ohánět Bartošák, který minimálně v případě osamoceného Ciencialy zhatil Třinci další stoprocentní příležitost.

Třinec přesto ještě 43 sekund před koncem první části zvýšil náskok, když se zápěstím nechytatelně k tyčce trefil Petružálek.

Vítkovice se z hostující převahy sbíraly těžce. Navíc ve 24. minutě Třinec podnikl další smrtící kontr a Kovařčík po šťastném odrazu puk pouze uklidil do prázdné branky.

Vítkovice - Třinec: Petružálek dorazil Rákosovu střelu a Oceláři vedou už o dvě branky, 0:2
Video se připravuje ...

Za stavu 0:3 se do hry naplno opřely i Vítkovice. Elixírem života byl první gól, který Baranka vstřelil s pomocí teče bránícího Adamského dělovým příklepem od modré čáry v přesilovce pět na tři.

Domácí pak začali předvádět přece jen svůj fyzicky náročný hokej a dostávali soupeře do potíží. Chyběl kousek a mohlo to být o gól, jenomže Zdráhalova teč skončila na tyčce a konstrukce pak spasila i Bartošáka po Adámkově ráně.

Vítkovice nebyly daleko od snížení, ale ve svých nejlepších pasážích neproměnily možnosti - Olesz ze sóla minul branku a Hrbas trefil Hrubce.

Třinec si tak mohl pořádně oddechnout až ve 48. minutě, když Kovařčík mazácky využil trestné střílení za Zdráhalův faul.

Vítkovice už odpovědět nedokázaly. Hrbas sice znovu orazítkoval tyč, ale to bylo ze strany domácích vše.

Hlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "O vývoji zápasu rozhodla první třetina. My jsme bohužel do utkání vstoupili trestuhodně a Třinec v úvodních deseti minutách dominoval. Třinec se dostal do vedení 2:0 a to s tak těžkým týmem není ideální pozice. V třetí třetině jsme dostali soupeře pod solidní tlak, ale pak jsme udělali individuální chybu na modré čáře, soupeř z trestného střílení odskočil na 1:4 a už to bylo těžké."

Marek Zadina (Třinec): "Musím poděkovat hráčům za dnešní výkon. Myslím, že jsme odehráli vůbec jedno z nejlepších utkání v sezoně. První třetinu jsme odehráli úplně výborně. Měli jsme spoustu šancí a výborný pohyb v útočném pásmu. Mohli jsme dát i více gólů. Ve druhé třetině jsem čekali tlak domácích a ten přišel. I tak to bylo vyrovnané a hrálo se nahoru dolů, byly tam šance, ale výborně zachytali oba gólmani. V třetí třetině jsme se prvních pět minut dostali pod tlak, ale reagovali jsme na to, vzali jsme si oddechový čas a pak jsme se uklidnili. Za dnešní výkon jsme si zasloužili vyhrát."

Góly

Domácí: 26:45. Baranka

Hosté: 02:48. Rákos, 19:17. Petružálek, 24:24. O. Kovařčík, 47:56. O. Kovařčík

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, D. Krenželok, Trška, Urbanec – Olesz (C), Lev, Dej – Szturc, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, Hudeček, Š. Stránský.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Adámek, L. Kovář, D. Musil – Chmielewski, Rákos, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Rozhodčí

Staňo, Štefík – Tošenovjan, Výleta

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

10 004 - vyprodáno diváků


Tříbodový Gulaš řídil výhru Plzně

Hosté sice na západě Čech v první třetině dvakrát vedli, ale domácí dokázali vždy gólově odpovědět a ve druhé třetině zaznamenal uzdravený Miroslav Indrák při přesilovce vítězný gól. Brankou a dvěma přihrávkami se blýskl vedoucí muž produktivity Milan Gulaš.

Po opatrném úvodu nechali domácí příliš prostoru Džerinšovi a po jeho ideální přihrávce před odkrytou branku pohodlně otevřel ve čtvrté minutě skóre Bednář. Brzy ale z podobné situace vyrovnal na 1:1 Kantner, jenž zužitkoval přesnou nabídku Mertla zpoza branky. Nejlepší střelec extraligy se vzápětí mohl prosadit po úniku ve vlastním oslabení, v pádu ovšem nestačil přehodit levý beton gólmana Pavelky.

Další početní výhoda už vyšla Východočechům lépe. Pokus Džerinše ještě stačil gólman Svoboda vyrazit, v 16. minutě už však nenápadnou střelou z levého kruhu využil clony dvou hráčů Berger krátce po skončení přesilovky. Necelou minutu před první přestávkou domácí odpověděli při vyloučení Červeného, kdy povedenou ranou bez přípravy srovnal na 2:2 Gulaš.

Plzeň - Mountfield HK: Indrák z pravého kruhu prostřelil Pavelku, 3:2
Video se připravuje ...

Na začátku prostřední části si Indiáni vynutili nápor a udeřili i ze své druhé přesilovky v utkání. Ve 26. minutě svižnou střelou z pravého kruhu propálil Indrák Pavelku a toho následně nahradil Rybár. Hosté ožili, Zigova dorážka však přes plzeňské obránce do odkryté branky nepropadla. Před polovinou zápasu Vopelka šikovně vysunul Červeného, ale ten zblízka Svobodu nepřekonal.

Z protiútoku Hollweg z mezikruží vypálil nad. Domácí znovu převzali iniciativu, v další početní výhodě Indrák trefil břevno a Rybár si poradil i s dorážkou Gulaše. Na druhé straně Bednář po manévrech v útočném pásmu našel najíždějícího Pláňka, jenž zblízka zakončil příliš slabě.

Závěrečná dvacetiminutovka pokračovala ve vysokém tempu. Domácí soupeře aktivním pojetím dlouho nepouštěli do šancí. Köhlerovu střelu dokázal Svoboda vyrazit a Filip Pavlík z prostoru mezi kruhy pálil mimo. Po vyrovnání sahali Východočeši během přesilovky v 54. minutě. Odraženou střelu Cibulskise od modré čáry nedokázal v gólové pozici usměrnit do sítě Cingel. Minutová power play hráčům Mountfieldu ke zvratu nepomohla, a tak prohráli teprve podruhé z posledních šesti utkání.

Hlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Z mého pohledu byl Hradec lepší v první třetině, kde mu vyšel vstup do zápasu. Od druhé třetiny jsme sledovali vyrovnaný zápas. Rozhodovalo se v nerovnovážných situacích. My jsme si pomohli dvěma přesilovkami, které jsme dokázali sehrát. Na druhou stranu jsme ubránili hradeckou přesilovku, která je nesmírně silná a to dnešní zápas rozhodlo. Byla by už teď škoda si nechat Prezidentský pohár utéct. Jedině by musela přijít fatální série proher, což si nikdo z nás nepřeje."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Začalo se ve vysokém tempu a utkání sneslo ta nejpřísnější měřítka. Nejdříve to bylo nahoru dolů. Měli jsme výborný vstup, kdy jsme brzy dali gól. Největší chybou bylo, že nám Plzeň vyrovnala v poslední minutě první třetiny. Bylo to z přesilovky a i plzeňský vítězný gól padl při našem oslabení , což bylo rozhodující. Domácí přesilovky sehráli výborně, naopak my jsme z nich góly nedali. Druhá třetina nás i kvůli zbytečným oslabením stála spoustu sil. Potom už jsme neměli díky obraně Plzně sílu utkání zvrátit. Můžeme soupeři pouze pogratulovat k vítězství a neumím si představit, že by v jejich současné formě ještě mohli přijít o Prezidentský pohár."

Góly

Domácí: 07:22. Kantner, 19:15. Gulaš, 25:07. Indrák

Hosté: 03:10. Jaroslav Bednář, 15:41. Berger

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Schleiss, Kratěna, Pour – Kracík, Indrák (A), T. Kubalík – D. Kindl, Hollweg, Kodýtek – Rubner.

Hosté: J. Pavelka (26. Rybár) – Čáp, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc, Š. Havránek – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Berger – R. Pavlík, Kukumberg, Zigo.

Rozhodčí

Fraňo, Šír – Frodl, Komárek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 401 diváků


Litvínov prohrál podesáté v řadě

Na lavičce Sparty slavil výhru i bývalý kouč Litvínova Radim Rulík, který v pražském klubu doplnil trenéra Františka Výborného. Nový šéf domácí střídačky Jiří Šlégr s týmem nedosáhl na bodový zisk ani v šestém utkání po změně v realizačním týmu. Sparta uspěla v Litvínově poprvé od listopadu 2013.

Trápící se Litvínov se dostal v úvodní minutě do šance po kombinaci první formace, ale Iberer minul i kvůli Pechově faulu. Přesilovka se ale domácím vůbec nevydařila. Iberer ve středním pásmu rozehrál nepřesně na Hübla a Uher zakončil únik střelou k pravé tyči. Stále ještě v pokračujícím oslabení ujel i bek Ďaloga, ale ztroskotal na Kantorovi.

Další možnost měli Pražané v páté minutě, kdy zakončil bekhendem Pech. Do dvoubrankového vedení se Sparta dostala ve 13. minutě, kdy Hlinka získal puk za brankou a přihrál Kumstátovi, který bekhendovým pokusem překonal Kantora. Šanci snížit měl Hübl, ale neuspěl. Domácí pak odolali v oslabení.

Litvínov - Sparta: Petr Kumstát zvýšil na rozdíl dvou gólů, 0:2
Video se připravuje ...

Po 75 vteřinách druhého dějství Sparta získala tříbrankový náskok. Po Vránově přihrávce se zblízka prosadil Buchtele a sudí si jeho gól ještě nechali prověřit u videorozhodčího. Ve 24. minutě na druhé straně ujel po Lukešově přihrávce Gerhát, ale na Aittokallia nevyzrál. Další příležitost hostů měl Buchtele.

Před polovinou utkání přerušil při vyloučení Buchteleho přesilovku faulem Gerhát a Severočeši se pak neprosadili při Černochově trestu. Kantor v 36. minutě odolal při Jarůškově šanci. Při Baránkově pobytu na trestné lavici Litvínov také neinkasoval.

S koncem druhé části byl vyloučen Jarůšek a po 79 vteřinách závěrečného dějství využil početní výhodu Mikúš, který zužitkoval Hanzlovu ideální přihrávku. Sparta si ale náskok hlídala. Domácí se neprosadili při trestech Formana a Pecha, při kterém mohl snížit Hanzl. V 59. minutě dovršil výsledek při Jurčíkově vyloučení Forman.

Hlasy trenérů:

Darek Stránský (Litvínov): "Měli jsme špatný vstup do první třetiny. Při naší přesilovce jsme dostali gól. Tím jsme si na sebe vytvořili sami psychický tlak. První třetina nebyla bůhvíjaká. Bylo to také tím, že dneska nastoupila spousta nových hráčů a postupně si to sedalo. V druhé třetině jsme zase hned dostali z prvního protiútoku na 0:3. Potom jsme snížili na 1:3, třetí třetina už byla taková klidnější. Už se tam objevovaly situace, kdy jsme jednodušeji přecházeli do protiútoku a vytvořili jsme si tlak. Doufejme, že to tak bude pokračovat dál."

Radim Rulík (Sparta): "Bylo pro nás důležité, že jsme v zápase vedli. Zahráli jsme dobře brejkovou situaci v oslabení a dali jsme první gól. Odehráli jsme dobrou první třetinu, kterou jsme vyhráli 2:0. To pro nás bylo klíčové. Potom Litvínov přidal, když snížil na 1:3, tak byl zlomový moment, že jsme ubránili oslabení. Kdyby dali na 2:3, tak by zápas mohl pro nás hodně zdramatizovat. Ubránili jsme to a dali jsme z přesilovky čtvrtý gól, který byl rozhodující. Bylo to bojovné utkání a jsem samozřejmě rád, že jsme ho zvládli."

Góly

Domácí: 41:19. J. Mikúš

Hosté: 01:35. Uher, 12:54. Kumstát, 21:15. Buchtele, 58:01. Forman

Sestavy

Domácí: Kantor (Soukup) – Iberer, Šesták, L. Doudera, Gula, Baránek, Čutta – F. Lukeš, V. Hübl, Gerhát – Marek Růžička, J. Mikúš, Kůs – Trávníček, Válek, Jurčík – Řehoř, J. Šimeček, Stříbrný – M. Hanzl.

Hosté: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, T. Pavelka, Švrček – Forman, Pech, Klimek – Jarůšek, P. Vrána, Buchtele – Kudrna, Černoch, Říčka – Uher, J. Hlinka, Kumstát.

Rozhodčí

Pražák, Bulanov – Kajínek, Zavřel

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov


Dukla vyhrála gólem z 57. minuty

V dresu Jihlavy poprvé nastoupil Straka, který přišel výměnou za Kubalíka z Plzně. Premiéra na levém křídle druhé formace ale pro Straku nezačala zrovna ideálně. Hamill ve čtvrté minutě v útočném pásmu ztratil puk, hosté podnikli rychlý protiútok a Poletín otevřel skóre.

Chomutov se následně nikam nehnal, bránil už od středního pásma a domácí si s jeho hrou nevěděli rady. V 11. minutě ale u mantinelu fauloval Valach Váňu, kterému způsobil krvavé zranění v obličeji a chomutovský bek byl vyloučen do konce utkání.

Piráti tak museli následně hrát jen s pěti beky, v dlouhém oslabení navíc dvakrát inkasovali. V rozmezí 46 vteřin se prosadili obránci Stříteský a Suchánek.

Jihlava - Chomutov: Domácí udeřili v závěru, z dorážky se prosadil Dostálek, 3:2
Video se připravuje ...

Hosté srovnali na začátku druhé třetiny, už po 80 vteřinách gólově zakončil individuální akci Koblasa. Domácí záhy dostali možnost získat vedení zpět na svou stranu v početní výhodě, ale Anděl ani Dostálek puk za Lukešova záda protlačit nedokázali. V poslední minutě druhé části byl blízko gólu Poletín, Kořenáře ale tentokráte nepřekonal.

Takticky svázanou bitvu ovlivnila ve třetí třetině častá vyloučení, ale ani jednomu z týmů se početní výhodu zužitkovat nepodařilo. Na konci 51. minuty se těžce zvedal po souboji u mantinelu Smejkal, který se do sestavy vrátil po zranění. Rozhodující branku vstřelil 191 vteřin před koncem utkání Dostálek, který tečoval Kajínkovu střelu od modré čáry. Hosté se pokusili vyrovnat v power play, třetí gól ale vstřelit nedokázali.

Hlasy trenérů:

František Zeman (Jihlava): "Byli jsme si vědomi důležitosti utkání a hráči k němu i tak přistoupili. Jsem rád, že jsme v dnešním zápase urvali tři body, přestože jsme říkali, že hrajeme o šest bodů. V zápase jsme udělali chyby, které soupeř potrestal. Vůle po vítězství byla daleko více na naší straně než u hostů, a proto tři body zůstali doma. Budeme bilancovat až po 52. kole. Jdeme zápas od zápasu a jsem rád, že v posledních dvou zápasech jsme získali šest bodů."

Jan Šťastný (Chomutov): "Před utkáním jsme si říkali, že víme, o co hrajeme. Jsme na hraně desítky a play outu a jasně jsme si řekli, že pokud chceme do desítky, tak dnešní utkání musíme bezpodmínečně zvládnout a Jihlavu porazit. Začali jsme slušně, tak, jak jsme chtěli. Byli jsme na kotouči, podařilo se nám dát krásnou branku. Bohužel vše zhatil nešťastný zákrok Valacha. Pět minut jsme hráli v oslabení, dostali jsme dvě branky a domácí najednou dostali vítr a dělali nám velké problémy. Nevěděli jsme si s tím rady. Ve druhé třetině se nám podařilo srovnat vynikající individuální akcí, ale bohužel další branku jsme přidat nedokázali, i když příležitosti jsme na to měli. Ve třetí třetině jsme měli přesilovky, které jsme nedokázali využít a přišel trest ze strany domácích, kteří podle mého názoru byli lepší. Chtěli vítězství víc, bojovali a zarputilou hrou přetáhli výsledek zápasu na svou stranu."

Góly

Domácí: 14:27. Stříteský, 15:13. Suchánek, 56:49. Dostálek

Hosté: 03:49. Poletín, 21:20. Koblasa

Sestavy

Domácí: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa, Stříteský, Půža – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Straka, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, F. Seman.

Hosté: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Sklenář, V. Růžička (A), Vondrka (C) – Koblasa, Huml (A), Skokan – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Lauko.

Rozhodčí

Pešina, Lacina – Gebauer, Jindra

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

4 002 diváků


Pardubice se posunuly na šestou pozici

Dynamo mělo skvělý vstup do utkání a už ve druhém střídání otevřel skóre po akci celého útoku Treille. V podobné situaci na druhé straně pálil Orsava jen do Kacetla, který si poté poradil i s přečíslením soupeře a střelou Kousala. V 15. minutě už někteří domácí fanoušci slavili gól, jenže Maroszovu střelu zastavila tyč.

I druhou třetinu odstartoval rychlý gól, ale tentokrát se radovali mladoboleslavští hráči, když dobrou práci Valského při oslabení přetavil ve vyrovnání Němeček. Ještě v téže přesilovce trefil tyč Treille, ale na další gól se přesto nečekalo dlouho. Další přesilovku už přesnou střelou na bližší tyč zužitkoval Rolinek.

Mladoboleslavští hráči museli znovu dotahovat a dobrou příležitost nevyužil Orsava, který o chvíli později obdržel trest do konce utkání za nesportovní chování.

Pardubice - Mladá Boleslav: Domácí opět vedou, bekhendovým blafákem uspěl Jordan Perret
Video se připravuje ...

Dynamo mohlo odskočit díky individuální akci Bojka, ovšem Maxwell se vytáhl, a tak ve 32. minutě opět srovnal střelou zblízka Pacovský. Vyrovnaný stav přísun šancí lehce omezil, až tři minuty před přestávkou ujel Perret a Maxwella potřetí zachránila tyč. Konstrukce branky vzápětí zvonila i na druhé straně po ráně Němečka.

Hned zkraje třetí třetiny nevyužil odkryté branky při přesilovce Urban a jeho zaváhání Dynamo brzo potrestalo. Poulíčkův únik a Sýkorovo trestné střílení ještě Maxwell zastavil, ale rozjetý Perret už ho překonat dokázal. Pardubice se po gólu trochu stáhly a poměrně bez potíží bránily vedení, Boleslav zahrozila jen po chybě při oslabení.

K vyrovnání Bruslařskému klubu nepomohla ani přesilovka, naopak pojistku mohli přidat unikající Dušek či dorážející Kaut. Sto vteřin před koncem sáhli hosté ke hře bez brankáře, ale ta jim vůbec nevyšla, naopak Pardubice několikrát netrefily prázdnou branku. Středočeši tak v tabulce klesli na 11. místo.

Hlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Zvládli jsme další velice těžké utkání. Zápasy předtím jsme jen dotahovali, tentokrát jsme skórovali hned ve druhé minutě, ale zdálo se, že nás to spíše uspokojilo a nehráli jsme podle našich představ. Tyčky nás dneska provázely celý zápas, nastřelili jsme čtyři, navíc jsme neproměnili trestné střílení. Měl jsem tak obavu, aby se od nás štěstí neodklonilo. Po dlouhé době jsme inkasovali ve vlastní přesilovce, ale jsem rád, že to s hráči nezamávalo a že první pětka, která gól dostala, hned v další početní výhodě skórovala. Ve druhé třetině to nebylo ono, ale po ostřejších slovech v kabině jsme se vrátili k zodpovědné hře a zaslouženě dovedli zápas k vítězství."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Byl to další důležitý zápas v řadě, ale tento jsme bohužel nezvládli. Domácí měli dobrý vstup do utkání a dali rychlý gól, ale dokázali jsme se z toho oklepat. Bohužel jsme však neproměnili šance. Ve druhé třetině jsme hru vyrovnali, poté jsme ale otěže přenechali soupeři, hráli jsme málo na puku, domácí byli aktivnější a měli více ze hry. Poté už to bylo kdo s koho, a bohužel jsme chybu udělali my. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení Kuby Orsavy, protože jsme od té chvíle hráli na tři pětky a závěru nám chyběly síly na zvrat."

Góly

Domácí: 01:06. Treille, 22:33. Rolinek, 43:57. Perret

Hosté: 20:55. Němeček, 32:07. Pacovský

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Ščotka – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Hrdinka, Hanzlík, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan, J. Říha – Valský, Žejdl, Orsava – Flynn, P. Musil, Klepiš – Lenc, P. Holík, Pacovský – L. Volf, Urban, P. Kousal.

Rozhodčí

Hradil, Pavlovič – Ganger, Ondráček

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

7 760 diváků


Kometa ukončila sérii proher

Berani ve snaze získat důležité body v boji o postup do play off vsadili od úvodních minut na útočný hokej. Soupeře nepříjemně napadali hned po ztrátě kotouče a Kometa měla s touto taktikou problémy při zakládání protiútoků.

V 8. minutě se po chybné rozehrávce Nahodila na modré čáře dostal k puku zlínský útočník Veselý, jenž ale při sólovém nájezdu nepřekonal Čiliaka. Kometě pomohl k získání náskoku důraz útočníka Malleta, jenž vyhrál souboj se zadáky Matějíčkem a Žižkou o nahozený kotouč v rohu kluziště a z jeho přihrávky Vondráček překonal Kašíka. Po vedoucí brance získali Brňané převahu. Obránce Ondřej Němec nastřelil v 15. minutě tyčku a další šance Erata zlikvidoval pozorný zlínský brankář.

Kometa Brno - Zlín: Kašík nic neviděl, Krejčík přidal další gól domácích, 2:0
Video se připravuje ...

Vysoké tempo ve druhé třetině opadlo, oboustranně zvýšená bojovnost se odrazila v nervozitě, šarvátkách a častých vyloučeních. Kometa zvýšila ve 31. minutě svůj náskok z přesilovky, když po přihrávce Erata překonal Kašíka střelou od modré čáry obránce Krejčík. Také Berani se gólově prosadili v početní převaze, ve 38. minutě dal kontaktní gól po vyšachování domácích obránců Okál.

Ve třetí třetině se Zlín pokoušel o zvrat. Nevyužil ale ani jednu ze tří přesilovek. I když si Berani vypracovali střelecké příležitosti, neporadili si s brankářem Čiliakem. Naopak pět minut před koncem zápasu pečetil výhru Komety Ondřej Němec.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Po výsledkově nepovedené sérii jsme potřebovali a chtěli dnes vyhrát. To se nám povedlo. Ale vítězství se nerodilo lehce. Zejména nás mrzí první třetina, kdy jsme až na únik zlínského Veselého byli lepším týmem. Dali jsme ale jen jeden gól. Potřebovali jsme více odskočit, neboť jsme měli spoustu šancí, nastřelili tyčku. Druhá třetina už byla rozkouskovaná se spoustou vyloučení. Ve třetí třetině rozhodla naše ubráněná oslabení, hráli jsme třikrát ve čtyřech. Stejně jako před deseti dny ve Zlíně jsme to zvládli a Ondra Němec vítězství pojistil."

Robert Svoboda (Zlín): "Viděli jsme perfektní zápas. Pro nás bohužel bez bodového zisku. Přesto musím pochválit všechny hráče, jak k zápasu přistoupili. Bohužel jeden vstřelený gól je na zisk bodů málo. Se střelbou se nyní trápíme. Byli jsme však Kometě, která potvrdila svoje ambice, dobrým soupeřem. Zápas se mohl vyvíjet trochu jinak. První vyloženou šanci jsme po úniku Veselého neproměnili. To mohlo utkání ovlivnit, což se nestalo. Ale když takové výkony podáme v dalších zápasech, tak se dostaneme tam, kam potřebujeme."

Góly

Domácí: 10:52. Vondráček, 30:19. J. Krejčík, 54:41. O. Němec

Hosté: 37:13. Okál

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – J. Krejčík, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs – Zaťovič, Hruška, M. Erat – Vincour, V. Němec, Haščák – Mallet, Nahodil, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák, Vondráček.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Řezníček, Žižka – Roberts Bukarts, Šťastný, Okál – Klhůfek, Fořt, J. Ondráček – O. Veselý, Fryšara, Kubiš – Illo, Popelka, Václavek.

Rozhodčí

Úlehla, Kubičík – Barvíř, Blümel

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků


Liberec třikrát uspěl v přesilové hře

V první třetině bylo k vidění několik zajímavých situací na obou stranách, branky se ale diváci nedočkali. První vážnější šanci měli hosté, Strapáč však na Willa nevyzrál. Domácí kontrovali závarem před Konrádem, ale Jašek ani Lakatoš v něm neuspěli. V polovině třetiny pálil tvrdě Lukáš Galvas a Will jeho střelu vyrazil na tyč. Severočeši nevyužili ani několik slibných příležitostí v přesilovkách.

Do druhé části vstoupili aktivněji domácí, ale svou převahu nedokázali vyjádřit gólově. Ve 26. minutě se blýskl pěknou individuální akcí Kvapil, jeho střela se jen otřela o horní tyč Konrádovy branky. Ve 34. minutě začal velký závar před Konrádem Ordoš, ale přes enormní snahu libereckých se puk do branky nedostal.

Bezbrankový stav se změnil až ve 40. minutě, kdy přesilovkový tlak domácích korunoval střelou pod břevno Petr Jelínek a poslal Bílé Tygry do vedení. Konrád inkasoval v čase 39:34.

Liberec - Olomouc: Konrád překonán! První gól zápasu vstřelil Jelínek, 1:0
Video se připravuje ...

Třetí třetinu začali přesilovkou hosté, protože v samém závěru byl vyloučen domácí Vlach. Ve velké šanci hostí ale Laš upadl. Po pasáži plné oboustranných nepřesností hosté nevyužili ani další přesilovou hru.

Mnohem lépe s početní výhodou naložili o chvíli později domácí. Po rychlém výpadu Bakoše si na jeho přihrávku před branku sjel Redenbach a usměrnil puk za záda Konráda. Definitivní pojistku na vítězství Liberce přidal v 55. minutě v přesilovce pět na tři Kvapil, jehož střelu si srazil do branky jeden z olomouckých obránců.

Hlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "V posledních zápasech se nám dařilo hrát s minimem vyloučení. Byl jsem trochu nespokojený, že jsme se toho dnes nedrželi a hrálo se neustálo v nerovnovážném počtu hráčů. Nakonec jsme však proti velmi dobře hrajícímu a organizovanému soupeři zápas v přesilovkách rozhodli, takže můžeme být spokojení."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byli jsme si vědomi toho, že Liberci se v posledních zápasech doma vedlo velice dobře. Připravovali jsme se na to a dle mého názoru jsme hráli i poměrně aktivně. Měli jsme k dispozici přesilovky, nějaká přečíslení, nicméně jsme nedali ani gól. Naopak Liberec byl šikovnější v předbrankovém prostoru a to nakonec rozhodlo."

Góly

Domácí: 39:34. P. Jelínek, 49:26. Redenbach, 54:45. M. Kvapil

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Derner, Jánošík, Šmíd (A), Kolmann, Jan Bednář – L. Krenželok, P. Jelínek (A), Bakoš – M. Kvapil, Bližňák, Ordoš – Jašek, Redenbach, Lakatoš – J. Vlach, Vantuch, J. Stránský.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, Jaroměřský, L. Galvas – Burian, J. Knotek (A), Irgl – Laš, Strapáč, Eberle – Holec, Herman, Jergl – Ostřížek, Mráz, Skladaný.

Rozhodčí

Hribik, Sýkora – Zíka, Klouček

Stadion

Návštěva

5 547 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Třinečtí Oceláři se radují ze vstřelené branky
Třinečtí Oceláři se radují ze vstřelené branky

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud