Hudebníci si karnevalový průvod užívali. Do davu rozhazovali bonbony a čokolády, a dokonce i rozlévali alkohol pro lepší náladu. Nadšení turisté i Pražané měli z karnevalového průvodu ale výhradně radost. Fotili si selfie s originálními maskami a tančili do rytmu hudby.

„Je to bezvadné. Taková náhoda. Šli jsme zrovna na Hrad, když jsme uslyšeli hudbu. A už tu stojíme téměř hodinu,“ říkala s nadšením redaktorce Blesk.cz turistka Lola, která společně s dalšími stovkami lidí zůstala díky hudbě přikovaná na jednom místě v Nerudově ulici dlouhé minuty.

Stovky hudebníků vyšly z Hradčanského náměstí přes Karlův most až na Můstek, kde pokračovalo společné hraní a tančení. Podívejte se na malou ochutnávku z karnevalu:

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka ze sobotního průvodu Eurokarnevalu Eva Fornálová

Eurokarneval se do Prahy vrátil po osmi letech. „Festival se koná každý rok v jiném evropském městě. V minulých letech to byla například Paříž, Řím, Berlín, Salcburk, Verona či Benátky,“ prozradila mluvčí akce Ivana Sládková.

V Česku přitom vystoupil poprvé v roce 2001, opětovně v roce 2010. A jelikož se mu u nás líbilo, vrátil se sem i počtvrté. Oproti tehdejší návštěvě přivezl do Prahy o 300 hudebníků více. A tak Prahou prošlo na 50 takzvaných Guggemusik souborů, které skýtaly přes 1200 masek.

Podívejte se, jak to vypadalo:

Fotogalerie
57 fotografií