31. ledna 2018 • 14:42

Velký přestup talentovaného Kováře: Ze Slovácka do Manchesteru United!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze Slovácka až do jednoho z největších a nejvěhlasnějších klubů na světě? Přesně takový raketový vzestup právě prožívá Matěj Kovář. Teprve sedmnáctiletý český brankářský talent se z Uherského Hradiště vydal na zkušenou rovnou na Old Trafford. S Manchesterem United podepsal profesionální smlouvu.



Mladý gólman už na konci roku 2016 zažil stáž v londýnském West Hamu, kam se dostal díky svému agentovi Luďku Mikloškovi z agentury Sport Invest. Bývalý brankář Kladivářů mu pak rok nato zařídil ještě vehlasnější adresu, zkoušku v Manchesteru United. Tam Kovář zažil dvoufázové tréninky s týmy do 18 a do 23 let.

„Skladba tréninků je podobná všude na světě. Ve velkých klubech je velká konkurence a tomu odpovídá i nasazení v tréninku. Samozřejmostí je velký servis na všechno. Jen naše tréninková skupina čtyř gólmanů měla čtyři trenéry,“ řekl pro web Slovácka.

"Mezi největší zážitky patřilo, že jsem se přetahoval o dveře do tréninkové haly s José Mourinhem a na lavičce v kabině jsem seděl vedle Zlatana Ibrahimovice," vzpomínal na setkání s hvězdami světového formátu.

Na stáži evidentně zaujal. United v den uzávěrky přestupů oznámili, že si Kováře zavázali profesionální smlouvou. Talentovaný brankář se po vyřízení všech oficialit přidá k týmu do 18 let. Tam jej povede mladý kouč Kieran McKenna, bývalý hráč Tottenhamu.

Kovář trénuje od čtyř let, začínal jako hráč v poli. I proto mu nedělá problém hra oběma nohama, kvalitní rozehrávku potřebnou pro moderní fotbal považuje za svou největší přednost.

"Jakýkoliv přestup do anglického klubu je velkou událostí. Zvlášť v případě celosvětové značky, jakou bezesporu Manchester United je. Matěj byl během svých několika pobytů v Manchesteru testován s výborným výsledkem, ukázal svoji oddanost fotbalu, koncentraci v tréninkovém procesu a výborné chování. Je teprve na začátku dlouhé a náročné cesty, ale má dobrou startovní pozici. Podobný transfer, který navázal na nedávný přesun Víti Jaroše do Liverpoolu, by nebyl možný bez poctivé práce naší londýnské pobočky a také osobnosti Luďka Mikloška. Jsem hrdý na to, že další z mladých talentů si splní svůj sportovní sen."

Viktor Kolář, hráčův agent ze společnosti Sport Invest

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud