Audi A7 schopné jízdy bez řidiče dojelo ze Silicon Valley na veletrh CES

Audi vyslalo prototyp A7 schopný jízdy bez řidiče na téměř 900 kilometrů dlouhou trasu, která vedla se Silicon Valley do Las Vegas, kde proběhne veletrh CES 2015 a kde bude také tato A7 k vidění. Automobilka tímto způsobem demonstrovala fakt, že už má technologii autonomního vozidla téměř připravenou pro sériovou výrobu.

Na 900 km dlouhé trase se vystřídalo za volantem 5 vybraných novinářů, kteří si mohli otestovat, jaké to je, když auto kompletně převezme řízení. Prototyp Audi A7 vás zbaví vašich řidičských povinností v rychlostech od nuly do 110 km/h. Kromě klasických úkonů typu akcelerace a brzdění zvládne Audi A7 také samostatné přejíždění z pruhu do pruhu.

Koncept Audi A7 dostal přezdívku Jack, přičemž systém používá řadu radarů. Konkrétně jde například o radar dlouhého dosahu používaný také pro adaptivní tempomat, systém Audi Side Assist, další dva radary středního dosahu, laserové skenery umístěné pod maskou chladiče a zadním nárazníkem nebo 3D kameru.

Autonomní Audi A7 se představilo už v říjnu. Konkrétně šlo o ostrou verzi RS 7, která si dala jedno rychlé kolo na Hockenheimu. Samozřejmě bez řidiče.  

ces.jpg

Audi

Německá automobilka Audi patří do od roku 1964 ke koncernu Volkswagen, ve kterém má roli prémiové značky. Počátky společnosti sahají do roku 1899 a k zakladateli Augustu Horchovi.

Audi A1 •  Audi A3Audi A4Audi A5Audi A6Audi A7Audi A8Audi Q2Audi Q3Audi Q5Audi Q7Audi Q8Audi R8Audi e-tron

Doporučujeme

Články odjinud