Matyáš Kantner z Plzně (vpravo) slaví branku.

Matyáš Kantner z Plzně (vpravo) slaví branku. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Plzeň slaví obrat, zvítězil i Litvínov. Liberec smazal náskok Sparty

  • 93
Hokejová extraliga nabídla v neděli kompletní 47. kolo. Sparta neudržela vedení v Liberci a prohrála 2:3 po nájezdech, otáčela i Plzeň, která také v penaltách přetlačila Chomutov 5:4. Třinec zvítězil posedmé v řadě, tentokrát v Olomouci 2:1.

V Liberci slavnostně vyřadili číslo 93, které nosíval Petr Nedvěd. Bílí Tygři museli následně dohánět vedení Sparty 2:0, což se jim také povedlo. Vítěznou trefu v nájezdech zařídil Marek Kvapil.

Obrat se konal také v Plzni, kde domácí dlouho nestačili na Chomutov. Lídr tabulky ale ve třetím dějství zabral a nakonec vyválčil výhru po nájezdech, své tři penaltové pokusy, včetně toho rozhodujícího, proměnil Milan Gulaš.  

Olomouc v této sezoně porazila Třinec ve všech třech předchozích utkáních, v tom poslední ale těsně nestačila. Gólman Ocelářů Šimon Hrubec z 46 střel inkasoval jen jednou.

Litvínov ukončil hrozivou sérii a po 13 porážkách totiž konečně zvítězil, když přetlačil Mladou Boleslav 4:3 po prodloužení. Kometa sice inkasovala pardubický gól při vlastní přesilovce, vývoj utkání ovšem otočila a těsné vedení 2:1 udržela až do konce.

Zlín nenavázal na šňůru tří výher v řadě, na ledě Hradce prohrál jednoznačně 3:6. Čtyřmi body se vytáhl hradecký matador Jaroslav Bednář, který k hattricku přidal jednu přihrávku. Jihlavská Dukla vzestupnou formu rovněž nepotvrdila, ve Vítkovicích podlehla 0:3. 

Litvínov - Ml. Boleslav 4:3 po prodl.

Utrápený Litvínov nezačal špatně, souboj Růžičků ale zvládl lépe než útočící Marek gólman hostí Jan. Do vedení se dostala Boleslav po samostatném úniku Orsavy, který vystavil jesle obránci a blafákem překonal brankáře Kantora. Před pauzou ovšem srovnal Kubát, jehož oslava v podobě kotrmelce zřejmě v plánu nebyla.

Hned v úvodu druhého dějství však Středočeši znovu odskočili, přesnou Klepišovu nabídku využil Pacovský. Verva se poté přesvědčila, jak je důležité míti Hübla. 39letý mazák nejprve srovnal dorážkou Lukešovy střely, aby ve třetí třetině trefil vedení domácích z otočky před brankou. Litvínovské naděje nahlodal Žejdl, když v poslední minutě srovnal na 3:3. Domácí ale přeci jen slavili, v prodloužení skóroval Lukeš a ukončil tak hrůznou sérii 13 porážek v řadě.

František Lukeš z Litvínova (vlevo) překonává v prodloužení brankáře Mladé...
Litvínovští hokejisté slaví branku.
Litvínovští hokejisté radostí kloužou po ledě. V popředí Pavel Kantor.

Radim Skuhrovec (Litvínov): „Z naší strany to byl oproti minulému utkání lepší výkon. Konečně jsme vyhráli, všichni po tom už dlouho toužili. Sahali jsme po třech bodech, hosté ale srovnali. Jsme však šťastní, že jsme získali bod navíc. Byla tam spousta nepřesností, ovšem z naší strany si hra pomalu sedá. Jsem přesvědčený o tom, že výkony ještě půjdou nahoru.“ 

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): „Pro nás to byl další důležitý zápas. Bohužel dopadl tak, jak dopadl. Jeli jsme sem s vědomím, že se Litvínov zvedl. Sledovali jsme jejich utkání. Hodně bruslí, dohrávají souboje, jsou agresivní. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání. Bylo znát, že se oba týmy nacházejí tam, kde jsou. Bylo tam spousta nepřesností. Zklamali jsme v přesilových hrách. Byli jsme bezzubí a ještě jsme inkasovali. Nakonec jsme rádi za bod.“

Branky a nahrávky: 20. Kubát (F. Lukeš, J. Mikúš), 27. V. Hübl (F. Lukeš), 48. V. Hübl (Čutta), 61. F. Lukeš (V. Hübl) - 17. Orsava (Němeček), 21. Pacovský (Klepiš, Dlapa), 60. Žejdl (Orsava, Klepiš). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Třetiny: 1:1, 1:1, 1:1 - 1:0. Diváci: 3 123.

Litvínov: Kantor - Iberer, Baránek, Gula, Kubát, Čutta, L. Doudera, Z. Sklenička - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Řehoř, Válek, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Jan Hanzlík, Nedomlel, Eminger, Němeček, Dlapa, J. Říha, Hrdinka - Žejdl, Nahodil, Orsava - Pacovský, V. Němec, Klepiš - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - Valský, Urban, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Vítkovice - Jihlava 3:0

Zlepšující se Dukla musela tentokrát skousnout hořkou nulu na svém gólovém kontě. Vítkovice poslal do vedení Dej, který se mezi kruhy opřel do volného kotouče a pálil přesně vedle Voldenovy vyrážečky. 

Přestože se Jihlava do příležitostí dostávala, její pokusy končily na pozorném Bartošákovi. Jeho spoluhráči postupně náskok navyšovali, tříbrankový trhák zařídili z přečíslení Zdráhal a Stránský. Skóre už zůstalo neměnné, i díky čistému kontu olympionika Bartošáka.

Jakub Petr (Vítkovice): „Jsme spokojeni s vítězstvím. Víme, jakou bilanci s Jihlavou jsme měli. Jsme rádi, jak k tomu hráči přistoupili. Mužstvo chválím za plnění defenzivních úkolů, v obraně jsme dnes byli solidnější než v předchozích zápasech. Klíčová byla pro výsledek zvládnutá přečíslení.“ 

František Zeman (Jihlava): „Když nedáte gól na ledě tak silného soupeře, nemůžete pomýšlet na vítězství. Za stavu 0:1 jsme měli stoprocentní šanci, ale bohužel jsme ji nedali a soupeř z protiútoku zvýšil na 0:2, tím se uklidnil.“

Branky a nahrávky: 7. Dej (Lev), 26. P. Zdráhal (Kucsera, Kolouch), 39. Š. Stránský (Szturc). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:3, navíc O. Roman (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Třetiny: 1:0, 2:0, 0:0. Diváci: 6 676.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Urbanec, D. Krenželok, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Mahbod, O. Roman, Kurovský - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Szturc - od 41. navíc Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.

Jihlava: Volden - Suchánek, Šidlík, Kajínek, De la Rose, Váňa, Stříteský - Jiránek, A. Zeman, Čachotský - P. Straka, Skořepa, F. Seman - Anděl, M. Hlinka, Žálčík - Diviš, R. Hubáček, Půža. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Liberec - Sparta 3:2 po náj.

Start zápasu zpozdil ceremoniál, během něhož Bílí Tygři vzdali hold bývalému kapitánovi Petru Nedvědovi a slavnostně vyvěsili jeho číslo 93 pod strop liberecké haly. Po úvodním buly se ale o slovo přihlásili hosté, po zmatcích v brankovišti Liberce se k puku dostal Kalina a zakončil. Hned vzápětí zvýšil vedení Sparty Kudrna, v přečíslení se rozhodl pro střelu mezi Willovy betony a nemýlil se.

Liberečtí dokázali snížit ztrátu až na začátku třetího dějství, kdy se k dorážce Šmídovy střely dostal Dlouhý. Nedlouho po něm využil trestné střílení Redenbach a srovnal. Utkání rozsoudily až nájezdy, v nichž se prosadil pouze liberecký Kvapil. Sparta prohrála počtvrté v řadě.

Liberec vyřadil před utkáním se Spartou číslo 93 Petra Nedvěda, který během...

Filip Pešán (Liberec): „Začátek zápasu pro nás nebyl šťastný. Dostali jsme velmi rychle dvě branky a utkání se pro nás vyvíjelo po dvě třetiny špatně. Sparta byla lepším týmem a vyhrávala osobní souboje. Ve třetí třetině jsme hru zjednodušili, dostávali se více do pásma a dali jsme kontaktní branku. Následně provedl Tyler Redenbach dobře trestné střílení a poslal nás do prodloužení. V něm jsme podle mého názoru už opět tahali za kratší konec, ale velká bojovnost a vynikající Roman Will nám přihráli velmi důležitý první i druhý bod.“ 

Pocta pro Nedvěda: V Liberci vyřadili jeho číslo

Radim Rulík (Sparta): „Vzhledem k vývoji utkání, kdy jsme po dvou třetinách vedli o dvě branky, jsme měli zápas uhrát. Bohužel se nám to nepovedlo. Dostali jsme gól ze situace, na kterou jsme hráče připravovali. Věděli jsme, že Liberec to takhle kolem branky hraje. Druhý gól jsme dostali z trestného střílení, tam jsme byli podle mého názoru moc pasivní a špatně si rozebrali volné prostory. Šlo se tedy do nájezdů, ve kterých Liberec dokonal obrat. Sice jsme získali bod, ale zápas jsme ztratili.“

Branky a nahrávky: 45. A. Dlouhý (J. Vlach, Šmíd), 49. Redenbach z trestného střílení, rozhodující sam. nájezd M. Kvapil - 4. Kalina, 5. A. Kudrna (T. Pavelka). Rozhodčí: Fraňo, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Třetiny: 0:2, 0:0, 2:0 - 0:0. Diváci: 7 500 (vyprodáno).

Liberec: Will - Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, M. Kvapil - Bakoš, Bližňák, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, Jašek - A. Dlouhý, J. Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Sparta: Aittokallio - T. Pavelka, T. Voráček, J. Mikuš, Kalina, Ďaloga, Švrček - Řepík, P. Vrána, Klimek - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Jarůšek, Černoch, A. Kudrna - Uher, Rousek, Kumstát. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Plzeň - Chomutov 5:4 po náj.

Lídr z Plzně není v optimálním rozpoložení, což dokázal zápas s Chomutovem. Hned v úvodu zaskočil hosty Huml, jehož střelu od modré brankář Hylák neviděl. Dvě dobré příležitosti poté neproměnil Gulaš a Piráti se znovu mstili, o gól do šatny se postaral Smejkal. A když Flemming zvyšoval z dorážky na 3:0, vypadalo to s Plzní hodně zle.

Západočeši si ovšem vytvářeli příležitosti i nadále a postupně se jim povedlo srovnat na 4:4, přičemž střelecká převaha Západočechů byla ve třetí části drtivá (18:3). Penaltový rozstřel rozhodl v sedmé sérii Gulaš, který proměnil všechny tři nájezdy.

Matyáš Kantner z Plzně (vpravo) překonává brankáře Chomutova Štěpána Lukeše.
Hlediště zbarvené do modra žene vpřed hokejisty Plzně.
Plzeňský Milan Gulaš slaví proměnění rozhodujícího nájezdu v utkání proti...

Ladislav Čihák (Plzeň): „Dvě třetiny v našem podání byly opravdu špatné. Proti týmu usilujícímu o desítku jsme nehráli to, co jsme chtěli. Nešly nám nohy, ani rozehrávka. Upřímně tam od nás nebylo vůbec nic. Jenom díky Sašovi Hylákovi, který chytil věci navíc, to bylo jen 1:4. O přestávce jsme si řekli, že takhle se nehraje o uhájení prvního místa. Trochu jsme klukům domluvili a oni za to vzali. Třetí třetina byla výjimečná. Hráči si dokázali si, že umí hrát, protože není nic jednoduchého takhle otočit zápas. Jsem rád, že jsme dnes vyhráli a musím pochválit kluky za třetí třetinu. Nechtěli jsme prohrát potřetí za sebou, to už by nás mohlo zasáhnout i do play-off.“ 

Gulaš korunoval obrat Plzně. Dobrý tým třikrát neprohrává, říká

Petr Martínek (Chomutov): „Odehráli jsme výborné první dvě třetiny. Pomohl nám hodně gól na začátku zápasu. Měli jsme výborné pasáže, kdy jsme mohli dát o gól víc. Hráli jsme výborný hokej a domácí jsme prakticky k ničemu nepustili. Třetí třetina byla od nás bohužel katastrofální. Dostali jsme rychlý gól a potom jsme jen koukali a čekali, co se bude dít. Domácí tým na nás vletěl a dokázal toho využít. My jsme byli rádi, že jsme po těch šancích v závěru získali alespoň jeden bod. Prodloužení přineslo šance na obou stranách, bohužel jsme žádnou nevyužili. Nájezdy jsou vabank. Neuspěli jsme v nich, přestože jsme měli domácí na lopatě. Bohužel jsme dnes ztratili po vydařených čtyřiceti minutách dva body.“

Branky a nahrávky: 34. Kantner (Indrák, Kodýtek), 41. Indrák (Mertl), 50. Kracík (Gulaš, Indrák), 56. Jones (Kracík, D. Kindl), rozhodující sam. nájezd Gulaš - 3. Huml (Hlava, Poletín), 20. Smejkal (Vondrka), 32. Flemming (Vondrka), 39. Huml (Poletín). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Třetiny: 0:2, 1:2, 3:0 - 0:0. Diváci: 7 199.

Plzeň: Hylák - Jones, J. Kindl, Kaňák, Moravčík, D. Sklenička, Kvasnička - Gulaš, Mertl, Kantner - Indrák, Kratěna, D. Kindl - M. Chalupa, Kracík, Schleiss - Hollweg, Kodýtek, Pour. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Knot, J. Mrázek, od 47. navíc T. Dvořák - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Olomouc - Třinec 1:2

Oba týmy začaly aktivně, Strapáč ani Martin Růžička ovšem úspěšní nebyli. Jako první se radovali Oceláři, puk procpal za Konráda nadvakrát Vlach, který v Třinci hostuje právě z Olomouce. Hanáci mohli několikrát srovnat, brankář Hrubec ale likvidoval jednu střelu za druhou. 

Ani Konrád na druhé straně se nenudil, další gól už ale neinkasoval. Domácí se srovnání dočkali v 48. minutě, kdy olomoucký tlak vygradoval v trefu Eberleho. O rozhodující zásah se postaral kanonýr Martin Růžička, který své sólo zakončil přesným bekhendem do horního růžku. Oceláři zvítězili posedmé v řadě, naopak Olomouc prohrála šest z posledních sedmi střetnutí.

Třinecký Roman Vlach (vpravo) se chystá na buly.
Fanoušci Olomouce podporují svůj tým v utkání proti Třinci.
Třinečtí hokejisté v extraligovém utkání proti Olomouci

Zdeněk Venera (Olomouc): „V první třetině nás Třinec přehrával. Promítl se asi nešťastný konec ve Zlíně, kde jsme ztratili body i Škůrka s Irglem. Ve druhé a třetí části jsme byli aktivní a měli jsme spoustu šancí. Byla škoda vyloučení Houdka po vyrovnání, kdy jsme byli v tlaku. Ale pořád nás trápí hlavně koncovka. My jsme měli 47 střel, Růžička se dostane do kontru a dá to bekhendem do vinglu. To je ten rozdíl. Je to v tabulce nyní kolem nás natěsnané, bude důležité zvládnout zápasy s týmy kolem nás, tedy s Pardubicemi, Spartou a Mladou Boleslaví. Bude to napínavé až do posledního kola.“ 

Václav Varaďa (Třinec): „Jsme rádi za tři body. Dlouhodobě se nám proti Olomouci nevedlo, několikrát nás doma obrala o body. V první třetině jsme zabrali, měli jsme výborný pohyb a domácí jsme nepouštěli do šancí. Rozhodl druhý gól, který přišel po vyrovnání domácích. Byl to hokej jako v play-off. Pro Olomouc je výsledek krutý, my jsme rádi za tři body, ale Olomouc si určitě za výkon i nasazení nějaký bod zasloužila. My jsme rádi, že držíme vítěznou sérii.“

Branky a nahrávky: 48. Eberle (Jaroměřský) - 8. Roman Vlach (Martin Růžička), 56. Martin Růžička (Dravecký, Roman Vlach). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pavlovič - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Třetiny: 0:1, 0:0, 1:1. Diváci: 4 538.

Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Ostřížek, Strapáč, J. Káňa II - Skladaný, Herman, Burian - Staněk, B. Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Ciencala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Kometa - Pardubice 2:1

Brněnský kotel se nakonec přeci jen otevřel a hráči Komety se mu mohli odvděčit v přesilovce. Jenže místo toho lovil puk ze sítě domácí gólman Langhamer, chybu jeho obránců potrestal Trončinský. Kometě se však ve druhém dějství povedlo zúročit svou střeleckou převahu. 

Nejprve vyslal bombu nad Kacetlovo rameno Vincour, o několik minut později obracel vývoj zápasu po bojovném vyšťouchnutí Radim Zohorna. Dynamo žádnou s následných čtyř přesilovek nevyužilo a tak odjíždí z moravského výletu s prázdnou.

Jan Hruška z Brna (uprostřed) vyráží za odraženým pukem.
Fanoušci Komety Brno povzbuzují své oblíbence.
Pardubický brankář Ondřej Kacetl kryje kotouč lapačkou.

Kamil Pokorný (Brno): „Je až k nevíře, jak je zápas, v němž jsme dominovali herně i na šance, až do samého závěru dramatický. Pokud bychom měli dnes lepší produktivitu, tak mohlo být v polovině utkání rozhodnuto. Klíčové při naší střelecké neproduktivitě bylo výborně zahrané oslabení ve třech a dvě oslabení v závěrečné třetině. Těžko se dá mužstvu něco vyčítat. Hráli jsme nátlakově, stříleli. To všechno hráči splnili. Pardubice měly výborného brankáře Kacetla. My potřebujeme zlepšit produktivitu.“ 

Pavel Marek (Pardubice): „Nepodařilo se nám navázat na výkon z minulého zápasu proti Plzni. První třetina byla z naší strany ještě dobrá, získali jsme jednobrankový náskok. Ve druhé třetině se zvýšilo tempo. Vyrobili jsme dvě hrubé chyby, z obou Kometa vstřelila branky. Potom už jsme se snažili pouze dotáhnout náskok soupeře. Měli jsme přes minutu přesilovku pět na tři, kterou jsme nezvládli a nedali gól. Ve třetí třetině si už Kometa zápas pohlídala.“

Branky a nahrávky: 25. Vincour, 31. R. Zohorna - 13. Trončinský (M. Kaut, Dušek). Rozhodčí: Bejček, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Třetiny: 0:1, 2:0, 0:0. Diváci: 7 265.

Kometa: Langhamer - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec - Kratochvíl, P. Holík, Zaťovič - Haščák, J. Hruška, Vincour - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Hrabal, Mojžíš - P. Sýkora, Marosz, Starý - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Hr. Králové - Zlín 6:3

Že Zlín zažívá povedené období, napověděl zásah Bukartse, který už po 54 sekundách zařídil vedení hostů. Přetahovaná odstartovala trefami hradeckých Köhlera s Bednářem, hned záhy ale opět srovnal zlínský Honejsek. 

Přelom druhé a třetí třetiny patřil zkušenému Bednářovi, který v rozmezí půl minuty zkompletoval hattrick a Východočechům se hned dýchalo lépe. Nic na tom nezměnil ani druhý gól Bukartse, Hradec nakonec zvítězil 6:3 a slavil počtvrté v řadě.

Pavel Hynek (Hradec Králové): „Neodehráli jsme dobrou první třetinu, inkasovali jsme hned v první minutě. Nemohli jsme se do toho dostat, soupeř byl lepší na puku a v pohybu. První třetina patřila Zlínu. Ve druhé třetině jsme se zvedli. Zlomový moment byl výstup ze třetiny, kdy jsme dokázali dát gól do šatny, a vstup do poslední části. Rozhodující byl hattrick Jardy Bednáře, bylo to jeho představení. Výsledek je pro hosty docela krutý, odehráli dobrý zápas a my jsme se na body hodně nadřeli.“ 

Robert Svoboda (Zlín): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, rychle jsme se dostali do vedení. Měli jsme i další šance, ale nepodařilo se nám je využít. Dali jsme na 2:2, ale zlomový okamžik byl konec druhé třetiny, kdy jsme dostali gól do šatny. Další pak rychle na začátku třetí třetiny, to nebylo dobré. Přestože jsme nic nebalili, tak si to domácí pohlídali a my už jsme neměli dostatek sil se zápasem něco udělat. Mrzí nás to, protože půlka zápasu nebyla špatná a bodík jsme si mohli odvézt.“

Branky a nahrávky: 27. Köhler (Koukal, Jaroslav Bednář), 30. Jaroslav Bednář (Cingel), 40. Jaroslav Bednář (Köhler, Koukal), 41. Jaroslav Bednář (Cingel, Zámorský), 45. Dragoun (Gregorc), 55. Červený (Pláněk) - 1. Roberts Bukarts (D. Šťastný, Honejsek), 36. Honejsek (Fryšara, Kratochvíl), 46. Roberts Bukarts (Ferenc, Řezníček). Rozhodčí: Hribik, J. Svoboda - Pešek, D. Klouček. Vyloučení: 8:3. Využití: 2:0. Třetiny: 0:1, 3:1, 3:1. Diváci: 4 922.

Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandič - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Vopelka, Kukumberg, Berger. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Popelka, Klhůfek - M. Kratochvíl, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

TABULKA

Tým Z V VP PP P S B
1. Plzeň 48 26 6 9 7 158:112 99
2. Hradec Králové 48 24 7 7 10 136:90 93
3. Třinec 48 24 6 6 12 135:106 90
4. Vítkovice 48 25 3 5 15 149:111 86
5. Brno 48 21 6 8 13 136:109 83
6. Zlín 48 16 8 4 20 108:130 68
7. Pardubice 47 17 5 6 19 114:127 67
8. Liberec 47 15 9 3 20 119:131 66
9. Olomouc 47 14 8 7 18 110:123 65
10. Sparta Praha 48 16 5 6 21 127:139 64
11. Mladá Boleslav 48 15 5 7 21 108:124 62
12. Chomutov 48 12 9 8 19 120:142 62
13. Jihlava 47 10 7 7 23 96:125 51
14. Litvínov 48 10 5 6 27 111:158 46

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.