Boeingu během letu odpadl kryt motoru. 'Nejděsivější let mého života,' uváděli cestující po nouzovém přistání

Pasažéři letu UA1175, který mířil ze San Francisca na Havaj zažili opravdu děsivé chvíle. Během letu totiž Boeingu 777-222 odpadl kryt motoru. Letadlo společnosti United Airlines muselo nouzově přistát, píše server The Guardian.

Tento článek je více než rok starý.

San Francisco Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Napětí na palubě zachycují záběry, které během letu skrz okno pořídili sami cestující. „To nevypadá dobře,“ napsal k videu inženýr Googlu Erik Haddad, které přidal na svůj twitter.

Cestující zpozorněli poté, co uslyšeli hlasitou ránu zhruba 35 minut před plánovaným přistáním v Honolulu. Pilot letadla okamžitě podal hlášení a zahájil nouzové přistání.

„Nevidím k tomu nic v manuálu,“ poznamenal k tomu v nadsázce Haddad na twitteru. Seděl u okna přímo vedle motoru. Fotky na sociální síť přidala i další pasažérka Maria Falaschi, která ale zároveň uvedla, že „pilot a celá posádka odvedla dobrou práci“. 

„Naši piloti dodrželi veškeré nezbytné úkony protokolu k tomu, aby bezpečně přistáli,“ cituje server The Guardian vyjádření letecké společnosti United Airlines. „United Airlines spolupracují s Národní radou bezpečnosti letecké dopravy (NTSB) a s Federální leteckou správou (FAA) na vyšetřování celé události,“ doplnily aerolinky.

Společnost uvedla pro server Business Insider, že letadlo zakoupila v roce 1994. Letadlo tak je jedním z prvních prodaných boeingů vůbec. 

rez Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme