České Warhorse Studios prodalo již více než 500 tisíc kopií hry Kingdom Come: Deliverance

kingdomcome3
0Zobrazit komentáře

Teprve před několika dny spatřila světlo světa česká RPG hra Kingdom Come: Deliverance, kterou mají na svědomí vývojáři z pražského studia Warhorse Studios v pozadí s investorem Zdeňkem Bakalou. Vydání doprovázelo několik odkladů a nyní také problémy s chybami ve hře, jenž jsou postupně opravovány aktualizacemi, ale i tak začíná Kingdom Come bořit rekordy.

Jen během prvního týdnu totiž počet prodaných kopií překročil ohromných 500 tisíc kusů, které počítají se zhruba 300 tisíci přes herní platformu Steam (PC) a 100 tisíci v klasickém retailu. Ve studiu České televize to potvrdil přímo jeden ze zakladatelů a hlavních tvůrců hry Daniel Vávra, který stojí i za tituly jako Mafia nebo Hidden & Dangerous.

loopx

Přečtěte si takéKryptostartup LoopX, který vybral za pomocí ICO přes 4 miliony dolarů, zmizel i s penězi investorůKryptostartup LoopX, který vybral za pomocí ICO přes 4 miliony dolarů, zmizel i s penězi investorů

Během zítřejšího dne by se dle jeho slov měla hra kompletně zaplatit a cokoliv co bude nad tímto počtem by měl být již zisk studia – sám říká, že cokoliv nad jeden milion prodaných kusů navíc bude pro studio velkým úspěchem, se kterým původně autoři ani takto rychle nepočítali.

kingdom

Foto: Warhorse

Kingdom Come: Deliverance

V jednu chvíli navíc bylo na platformě Steam souběžně 75 071 hráčů, což je pravděpodobně nejlepší výsledek jakékoliv české hry v historii. Na Steamu je pak stále Kingdom Come: Deliverance na prvním místě v žebříčku aktuálně nejprodávanějších her, což samozřejmě k samotným prodejům přispívá také. Během měsíce bychom se pak měli dozvědět kompletní statistiky prodejů, včetně konzolových verzí.

Foto: Warhorse Studios

Diskuze (0)

Novinka

Anonym