ČSSD má nového předsedu. Vedení se ujímá Jan Hamáček

18.02.2018 17:56

Sociální demokracii povede dosavadní místopředseda strany a místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

ČSSD má nového předsedu. Vedení se ujímá Jan Hamáček
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

Ve druhém kole hlasování na dnešním mimořádném sjezdu strany v Hradci Králové získal potřebný nadpoloviční počet hlasů a porazil bývalého jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu.

Už v prvním kole neuspěl dosavadní úřadující šéf strany Milan Chovanec, který ČSSD vedl od loňské rezignace tehdejšího premiéra Bohuslava Sobotky.

„Chtěl bych moc poděkovat za důvěru. Moc si toho vážím a přistupuji k vaší důvěře s pokorou. Já jsem ve svém projevu mluvil o tom, že máme strašně málo času a strašně moc práce. Začnu pracovat od zítra,“ sdělil Hamáček po svém zvolení a poděkoval všem protikandidátům za férový soubor. „Vážím si toho, že to byl férový souboj. Gratuluji Jirkovi Zimolovi k dosaženému výsledku ve druhém kole,“ řekl Hamáček, po jehož boku Zimola na pódiu stál. 

„Věřím, že sociální demokracie z toho dnešního sjezdu vyjde jednotná. Čekají nás ještě další volby. Chtěl bych všechny požádat, abychom do čela sociální demokracie zvolili silný tým, který zvládne ty výzvy, jež jsou před námi,“ uzavřel svůj projev Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…