Levonohý rekordman. Salah jako první v Premier League nasázel za sezonu dvacet gólů levačkou

Sport ČTK Sport, ČTK
24. 2. 2018 19:09
Newcastle v brance s exsparťanem Dúbravkou poprvé po osmnácti letech přišel o dvoubrankový náskok.
Mohamed Salah z Liverpoolu se raduje z gólu v síti West Hamu
Mohamed Salah z Liverpoolu se raduje z gólu v síti West Hamu | Foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Liverpoolu ve 28. kole anglické ligy porazili West Ham 4:1 a v tabulce se posunuli na druhé místo tabulky před Manchester United. Ten čeká v neděli těžký zápas se čtvrtou Chelsea. Liverpool je doma v lize neporažený už 15 zápasů.

Hlavní postavou Liverpoolu byl opět egyptský útočník Mohamed Salah, který nejprve nahrál na gól Emremu Canovi a následně sám zvýšil po náběhu za obranu a střele levačkou. Stal se tak prvním hráčem v historii soutěže, který dal za sezonu 20 branek levou nohou. Celkově to byl jeho 23. zásah v ročníku a dělí se o vedení v tabulce střelců s Harrym Kanem.

Liverpool poté přidal další dva zásahy a West Hamu nastřílel alespoň čtyři branky potřetí za sebou.

Vlastní gól brankáře Jacka Butlanda připravil fotbalisty Stoke o výhru na hřišti Leicesteru. Po remíze 1:1 zůstalo Stoke v pásmu sestupu. Do vedení ho před poločasem poslal švýcarský záložník Xherdan Shaqiri střelou z 20 metrů. Svému týmu tak dal naději na teprve druhou výhru z posledních deseti zápasů.

Jenže dvacet minut před koncem utekl po pravém křídle domácí Marc Albrighton a poslal před branku střílený centr. Míč letěl přímo na Butlanda, který ho však nechytil a naopak si ho smolně srazil do branky. Pro Stoke to byl už sedmý vlastní gól za poslední dvě sezony.

Newcastle v brance s bývalým hráčem Sparty Martinem Dúbravkou vedl ještě deset minut před koncem na hřišti Bournemouthu 2:0, nakonec si však odvezl jen remízu. Poprvé za posledních 18 let tak přišel o dvoubrankový náskok.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:

Liverpool - West Ham United 4:1 (30. Can, 51. Salah, 57. Firmino, 77. Mané - 59. Antonio), Leicester - Stoke 1:1 (70. vlastní Butland - 43. Shaqiri), Bournemouth - Newcastle 2:2 (80. A. Smith, 89. Gosling - 17. a 45.+1 Gayle), Brighton - Swansea 4:1 (18. z pen. a 69. G. Murray, 73. Knockaert, 90. Locadia - 85. vlastní Dunk), Burnley - Southampton 1:1 (67. Barnes - 90.+1 Gabbiadini), West Bromwich - Huddersfield 1:2 (64. Dawson - 48. Van La Parra, 56. Mounié), Watford - Everton 1:0 (79. Deeney).

 

Právě se děje

Další zprávy