Hamáček řekl Zemanovi, že ČSSD chce jednat o přímé účasti ve vládě

Schůzka v Lánech

Hamáček řekl Zemanovi, že ČSSD chce jednat o přímé účasti ve vláděNOVÉ
Hamáček řekl Zemanovi, že ČSSD chce jednat o přímé účasti ve vládě Foto:

FOTO: Twitter Jiřího Ovčáčka

1
Domov
Echo24
Sdílet:

Nově zvolený předseda ČSSD Jan Hamáček v úterý informoval prezidenta Miloše Zemana o tom, že sociální demokracie chce jednat o přímé účasti strany ve vládě s hnutím ANO. Na středeční schůzce s ANO chtějí sociální demokraté mluvit o programu, nikoliv o personálních otázkách, řekl po setkání s prezidentem v Lánech.

Špičky hnutí ANO a ČSSD se sejdou k druhému jednání o případné nové vládě ve středu odpoledne. „Budeme se bavit hlavně o programu, to jsme také panu prezidentovi sdělili. A na závěr jsme pana prezidenta informovali, že forma, kterou sociální demokracie prosazuje a bude o ní nadále vyjednávat, bude forma přímé účasti sociální demokracie ve vládě,“ uvedl šéf strany.

Zeman na nedávném sjezdu sociální demokraty od přímé účasti ve vládě zrazoval. Hamáček zopakoval, že k jednání o přímé účasti ve vládě dostalo nové vedení strany mandát na nedávném sjezdu ČSSD.

Hamáček a místopředseda strany Jiří Zimola dnes Zemana také seznámili s okruhy programových priorit, na kterých strana trvá a se kterými půjde na jednání s ANO. Přesné znění těchto priorit podle Hamáčka ale dostane jako první šéf ANO Andrej Babiš.

Současně doplnil, že spolu se Zimolou s prezidentem dnes probrali různé povolební varianty a sdělili mu i dojmy z první schůzky mezi novým vedením sociální demokracie a premiérem v demisi Babišem. Zemanovi slíbili, že ho budou o situaci pravidelně informovat.

Čtěte také: Je ČSSD stranou sebevrahů?

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články