Hlavní obsah

Válka o práva na fotbalovou ligu. Chce ji Tvrdík vysílat na TV Barrandov?

Praha
Aktualizováno

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík odmítá návrh LFA na prodej mediálních práv na první ligu exkluzivně společnosti Pragosport na léta 2020-2024 za 150 miliónů korun ročně. Ve čtvrtek hodlá předložit vyšší nabídku z TV Barrandov. Uvedl to na svém twitterovém účtu. Zároveň také slíbil vysílání fotbalu na neplaceném kanálu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci Slavie.

Článek

Předloženou nabídku LFA na exkluzivní prodej práv Pragosportu označil Tvrdík za „totální ostudu".

"LFA nebude v tuto chvíli nic komentovat," uvedl pro Sport.cz Daniel Hajný, ředitel komunikace LFA. Jasnější by mohla být situace po dnešním Ligovém grémiu LFA, tisková konference je na programu dvě hodiny po poledni.

Aktuálně vysílá českou fotbalovou HET ligu veřejnoprávní Česká televize a placená stanice O2 TV, která má právo přednostního výběru utkání z každého kola. Od STES, obchodní společnosti FAČR, koupil Pragosport vysílací práva na ligu v roce 2014.

Volně dostupný kanál TV Barrandov provozuje společnost Empresa Media, v jejíž vlastnické struktuře figurovala v letech 2015-2017 čínská společnost CEFC, které patří fotbalová Slavia a Tvrdík je jejím zmocněncem pro Česko.

Kde by se měla vysílat česká fotbalová liga?
Pouze na veřejnoprávní České televizi
81,1 %
Měl by pokračovat stávající model ČT a O2 TV
4,9 %
Pouze na placené O2
1,3 %
Pouze na TV Barrandov
12,7 %
Celkem hlasovalo 24998 čtenářů.

Reklama

Související témata: