Software | Google | Prohlížeče | Web

Google vypustil další experiment, webovou aplikaci na tvorbu hudby v prohlížeči

V rámci vývojových webových experimentů Google nabízí i soubor hudebních aplikací Chrome Music Lab, který nyní obohatil o novinku Song Maker. A jak již název napovídá, umožní přímo v prohlížeči vytvořit jednoduché hudební skladby.

Google spustil platformu Music Lab už v roce 2016. Jedná se o balíček různorodých experimentálních nástrojů pro audiotvorbu všeho druhu. Oscillators vás přitom zábavnou formou naučí něco o frekvenci, Sound Waves pak vizuálně ukazuje, jak se zvukové vibrace pohybují vzduchem.

Song Maker je o něco propracovanější, avšak stále dost jednoduchý na to, abyste mohli ihned tvořit. K dispozici máte mřížku, ve které označujete jednotlivé tóny, dole pak vybíráte tempo, nástroje a případně i využití mikrofonu, takže můžete melodii zazpívat. Aplikace rovněž umožňuje připojit externí MIDI nástroj. A pochopitelně nechybí možnost snadného sdílení výsledku.

Zajímavé na těchto experimentech je především technické pozadí, využívány jsou nové technologie HTML5 a webového kódu. Vše si můžete prostudovat na GitHubu.

Diskuze (2) Další článek: Soundscape od Microsoftu umí navigovat slepé pomocí 3D zvuků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,