Hlavní obsah

Dva jsou málo, Huawei chystá první mobil se třemi fotoaparáty

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Huawei rozeslala novinářům pozvánku na tiskovku, která se bude konat na konci března. Všechny detaily tají, v kuloárech se nicméně již nějakou dobu šeptá, že odhalena bude nová vlajková loď mezi chytrými telefony. A ta bude mít jako první na světě tři fotoaparáty na zadní straně.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Huawei

Článek

Pozvánka na tiskovou konferenci působí velmi tajemně, jsou na ní zobrazeny tři kruhy, které čínský výrobce doplnil sloganem „vidět více“. Zda bude na akci k vidění nový telefon, tablet či jiné zařízení, však zástupci společnosti Huawei oficiálně nepotvrdili.

S největší pravděpodobností by nicméně mělo jít o vrcholný smartphone P20, nástupce loňské desítky – ta si odbyla premiéru takřka přesně před rokem a lákala také na prémiové fotoaparáty, měla však pouze dva objektivy.

Pokud se spekulace potvrdí, Huawei P20 by byl prvním telefonem na světě, který bude mít na zadní straně hned tři objektivy. Ty by mohly být využity k lepší kresbě jednotlivých momentek, ale například také k bezztrátovému přiblížení focených předmětů.

Jasno bude 27. března, kdy se bude samotná tisková konference konat.

Mobil s duší fotoaparátu

Hovořit o loňské vlajkové lodi od společnosti Huawei jako o dalším smartphonu se vůbec nesluší. Model nazývaný P10 je totiž spíše fotoaparátem, který umí i telefonovat. Však se také na vývoji unikátní optické soustavy podílela společnost Leica, která je dobře známá snad každému fotografovi.

Foto: archív výrobce

Huawei P10

Loňský top model je vyzbrojen duálním fotoaparátem na zadní straně. Jeden snímač se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu. Toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač. Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů.

Pracovní tempo u smartphonu P10 udává procesor Hisilicon Kirin 960 při frekvenci 2,0 GHz, což mimochodem platí pro všech osm jader. Do vínku dostal přístroj dále 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor. Sluší se také podotknout, že tento model disponuje 5,1palcovou obrazovkou s rozlišením 1920x1080 obrazových bodů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám