Hlavní obsah

Vondráčková, Hůlka a skupina Bacily. Na Hradě proběhne večírek pro tisíc Zemanových podporovatelů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na Pražském hradě se ve středu od 18 hodin uskuteční „slavnostní koncert na počest inaugurace prezidenta”. Ve Španělském sále vystoupí prezident Miloš Zeman s krátkým projevem a následně zazní skladby Bedřicha Smetany, Karla Svobody, Jaromíra Vejvody či Michala Davida. Ten navíc spolu s Helenou Vondráčkovou, Danielem Hůlkou a Václavem Neckářem i zapěje.

Foto: Pavel Karban, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Hrát bude hudba Hradní stráže a Policie ČR nebo skupina Bacily,” uvedl k tradičnímu koncertu mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

„Koncert je poděkování pana prezidenta přátelům a podporovatelům, kterých bylo pozváno zhruba 1000,” dodal mluvčí s tím, že symbolickým finále bude skladba „Pár přátel stačí mít”.

Proti Zemanovi se bude v Praze demonstrovat
Ve stejnou dobu jako koncert pro Miloše Zemana se má na pražském Václavském náměstí uskutečnit demonstrace za zachování svobody slova a médií s názvem Zemane-ČT nedáme!. V reakci na prezidentova slova na adresu České televize, která pronesl minulý týden při inauguraci, hodlá přijít demonstrovat několik tisíc lidí, kteří se organizují prostřednictvím Facebooku.

Mluvčí dále informoval, že prezident se příští týden setká na večeři v Lánech s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Dá se předpokládat, že spolu budou hovořit o pokrocích v sestavování vlády.

Nikulina nekomentujeme

Ovčáček byl dotazován rovněž na snahy prezidenta, který měl opakovaně žádat ministra spravedlnosti v demisi Roberta Pelikána (ANO), aby vydal ruského hackera Jevgenije Nikulina do Ruska.

Mluvčí ministrovo vyjádření, že Zeman na něj tlačí a chce Nikulina vydat Rusku, nekomentoval s tím, že Hrad „zachovává diplomatickou zdrženlivost”. Připomněl nicméně, že prezident má právo zvát si ministry ke konzultacím.

O zadržení čínského poradce Hrad oficiálně neví

Stran údajného zadržení Zemanova čínského poradce Jie Ťien-minga, který je šéfem korporace China Energy company (CEFC), Ovčáček uvedl, že to dosud nebylo oficiálně potvrzeno.

„V tuto chvíli počkáme na oficiální potvrzení. Pokud budeme mít oficiální potvrzení, budeme samozřejmě konat,” řekl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám