Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zeman zve na oslavu tisícovku hostů. Zazpívají jim Vondráčková, Michal David i Hůlka

Autor: ČTK - 
13. března 2018
11:20

Zhruba tisícovka hostů dorazí ve středu do Španělského sálu Pražského hradu, kde bude prezident Miloš Zeman pořádat slavnostní koncert na počest své inaugurace do druhého funkčního období. Novinářům to dnes řekl mluvčí Jiří Ovčáček.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček na pravidelné hradní tiskovce informoval o tom, že ke svým přátelům a podporovatelům v úvodu středeční hradní slávy Zeman krátce promluví, následovat bude hudební program, který uzavře píseň Pár přátel stačí mít.

„Nejde o žádnou novinku. V tom uplynulém období jsem pořádali podobné akce každý rok,“ uvedl dnes Ovčáček. 

Vondráčková i Michal David zapějí na Hradě

Zeman byl opětovně uveden do funkce hlavy státu minulý čtvrtek. Ovčáček uvedl, že slavnostní koncert naváže na tradici z prvního funkčního období, kdy se inaugurace každoročně připomínala.

Před rokem Zeman svým příznivcům jako prvním oznámil své rozhodnutí obhajovat prezidentský mandát. Po projevu hlavy státu bude ve středu následovat hudební program.

Video  Zeman vyslovil nahlas: „Výstřel z děla, budu kandidovat znovu.“  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Zahrnuje například dílo Bedřicha Smetany, zazní také písně z dílny Karla Svobody, Jaromíra Vejvody nebo Michala Davida,“ uvedl Ovčáček. Vystoupí Helena Vondráčková, Daniel Hůlka, Václav Neckář a Michal David, dodal.

Zeman měl oslav na Hradě během prvního funkčního období více. Již v roce 2013 uspořádal slávu pro zvané, i tehdy zapěl hostům Daniel Hůlka, později vyznamenaný státním vyznamenáním. To loni dostala i Helena Vondráčková. Z trojice jmenovaných interpretů se jím nemůže (zatím?) pochlubit Michal David.

Video  Zeman předal metál Troškovi, Vondráčkové, Sáblíkové i Nohavicovi!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Koncert má být pojat jako poděkování Zemanovým podporovatelům. Před rokem se akce konala pod názvem „Můj čtvrtý rok s vámi“. Hrála na ní Hudba Hradní stráže a Policie ČR, což je v plánu i letos.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa