Dynadock 4K: monitory, 6× USB a LAN pomocí jediného konektoru [CES]

Mnohé notebooky, u nichž výrobci upřednostnili tenkost před konektorovou výbavou trpí nedostatkem všech typů portů. Proto vznikají dokovací stanice, které zásadně rozšíří konektorovou výbavu.

Toshiba Dynadock se ke stroji s Windows 7 nebo 8.1 připojuje pomocí USB konektoru a povinné je také aktivní napájení z elektrické sítě. Hlavní předností je grafický výstup, který podporuje Ultra HD rozlišení (3840 × 2160). Takový monitor je možné připojit pomocí DisplayPortu. Pro nižší rozlišení je k dispozici HDMI a DVI-I. V jednom okamžiku lze připojit jeden 4K monitor nebo dva s nižším rozlišením.

Kromě grafických konektorů Dynadock rozšíří výbavu o šestici USB 3.0, z nichž dva jsou aktivní i při vypnutém notebooku. Lze z nich tedy například dobít smartphone. Nechybí ani gigabitová drátová síť a dvojice audio konektoru pro připojení sluchátek a mikrofonu. Dock je možné provozovat jak ve vertikální tak horizontální poloze.

Dynadock 4K beauty_01.jpgDynadock 4K beauty_02.jpgDynadock 4K_05.jpg Dynadock 4K_06.jpgDynadock 4K_07.jpgDynadock 4K_09.jpg

Na tuzemský trh se Toshiba Dynadock dostane během prvních tří měsíců tohoto roku. Stanovena zatím byla pouze cena ve Spojených státech, kde činí 199 dolarů.

Diskuze (10) Další článek: Toshiba Satellite Click Mini: tablet s klávesnicí a velmi nízkou cenou [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,