Jako úplně první host přišla Jiřina Bohdalová v doprovodu miliardáře Lubomíra Focka. Na červený koberec vstoupila s velmi dobrou náladou a s reportérem Blesk.cz si dokonce zavtipkovala. Zaskočila ji otázka, zda ví, že by měl dorazit také legendární francouzský šansoniér Charles Aznavour. "On je živej? Jo? Já nevím, já v tom teď nemám přehled.. A kolik mu je? 93 let? Tak to je o šest let ještě starší než já," spekulovala Bohdalová nad šansoniérem Aznavourem.

Zároveň podotkla, že si ale s šarmantním Francouzem nezatančí, jelikož má sebou vlastní doprovod a také se těší, že si vychutná atmosféru filmového večera.

Jiřina Bohdalová
Autor: Pavel Machan

Mezi dalšími hosty dorazil Vlastimil Harapes s exmanželkou Juraje Herze Terezou Herz Pokornou.

Bez doprovodu svého partnera, ale s kamarádkou se na červeném koberci předvedla modelka Jana Doleželová. "S partnerem se střídáme v péči o malou, když je nějaká taková akce, takže dnes zůstal doma on," řekla nám.

Jana Doleželová
Autor: Pavel Machan

Prezident festivalu Fero Fenič pobíhal po Obecním domě natěšený na filmový týdenní maraton. "Jakmile každý rok oznámíme program a hosty na tiskové konferenci, tak od té chvíle se na festival těším. Vždy už je všechno potvrzené, bohužel letos poprvé se nám stalo, že hlavní hvězda Catherine Deneuve nedorazí. Dozvěděl jsem se to, až když přistálo v Praze letadlo bez ní. Prý ji skolila nějaká nemoc, nejspíš chřipka. Tak mě to velmi mrzí, ale nedá se nic dělat. I tak doufám, že všechno proběhne v pořádku a já si na závěrečném večírku dám jednou za rok štamprle a pak odjedu na dovolenou za teplem," prozradil Blesk.cz Fenič.

Prezident festivalu Fero Fenič
Autor: Pavel Machan

Zprávu o nepřítomnosti herečky Catherine Deneuve nesl těžce také premiér v demisi Andrej Babiš. "Přinesl jsem jí květinu, ale asi ji dám francouzskému velvyslanci. Mrzí mě, že se nepotkáme. Prý je nemocná. Tak se snad alespoň setkám s Charlesem Aznavourem. S tím jsem se měl setkat na večeři, ale už je starší, tak to nevyšlo. Tak snad dnes," vysvětlil nám Babiš s tím, že manželka má jiné povinnosti, proto nedorazila.

Andrej Babiš
Autor: Pavel Machan

Ohromným dekoltem ohromila nejen přítomné pány, ale i hlavní hvězdu večera Charlese Aznavoura modelka Andrea Verešová. Ta se pochlubila, že se na francouzského herce velmi těší, už jen proto, že studovala a několik let žila v Paříži.

Andrea Verešová
Autor: Pavel Machan

Pro Blesk.cz udělala laskavost a ve francouzštině, kterou perfektně ovládá, Aznavoura vyzpovídala. "Řekla jsem mu, že jsme moc rádi, že tento festival navštívil a popřála mu, ať se tu cítí dobře. Také jsem se ptala, zda už navštívil Prahu, tak mi potvrdil, že ano, a dodal, že to tu má moc rád. Zdrží se ale jen dva dny, ale věří, že bude mít příležitost se brzy vrátit. Byl velmi milý, charismatický a ochotný. Je to ikona francouzské kultury," svěřila Verešová, o čem si s Aznavourem povídala.

 

Francouzský šansoniér Charles Aznavour
Autor: Pavel Machan

Herečka Kristýna Leichtová sice přišla v doprovodu kamarádek, ale zato s radostnou novinkou. Čeká miminko.

„Nebudu teď přijímat žádné televizní ani filmové role, protože mě čeká trochu jiná životní etapa,“ řekla Blesk.cz Kristýna Leichtová, která už těhotenské bříško nedokáže skrýt.

Těhotná Kristýna Leichtová se svými kamarádkami.
Autor: Pavel Machan

Mezi ostatními hosty nechyběli ani manželé Bára Kodetová a Pavel Šporcl, také Daniela Kolářová, která z masy přítomných lidí byla nervózní, a dorazila také oslňující Vendula Svobodová.

Barbora Kodetová s manželem Pavlem Šporclem.
Autor: Pavel Machan

"Dnes jsem tu bez manžela, ale vzala jsem si s sebou tři krásné a statečné holčičky, které jsou po transplantaci kostní dřeně. Takže si tu dnes večer zaslouží být," vysvětlila svůj doprovod Pizingerová.

Vendula Pizingerová s třemi dětskými pacientkami po transplantaci kostní dřeně
Autor: Pavel Machan

Na červeném koberci se také mihla Klára Issová, Karel Heřmánek s manželkou, Alexandr Hemala s manželkou, ale také Eliška Kaplicky, která ještě hodinu před zahájením seděla v letadle. Partnera sebou tentokrát nevyvedla, usoudila, že bez jeho přítomnosti lépe uchrání své soukromí.

Klára Issová
Autor: Pavel Machan

VIDEO: Feničovi odstranili jméno z Febiofestu! Co na to říká?

Video
Video se připravuje ...

Feničovi odstranili jméno z Febiofestu! Co na to říká? Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
38 fotografií