Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

EU jedná s Českem a dalšími o migrantech povýšeně, řekl německý ministr vnitra

Autor: ČTK, tl - 
18. března 2018
08:27

Nový německý ministr vnitra Horst Seehofer obvinil Evropskou unii, že při jednání s východoevropskými zeměmi o přerozdělování migrantů zaujímá povýšený postoj. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na rozhovor Seehofera s listem Die Welt am Sonntag.

Předseda konzervativní Křesťanskosociální unie (CSU) Seehofer se snaží ukázat, že jeho strana zaujímá nesmlouvavý postoj v otázkách migrace. Již dříve uvedl, že chce usilovat například o rychlejší deportace neúspěšných žadatelů o azyl, především těch, kteří spáchali trestný čin nebo jsou považováni za nebezpečné.

V nejnovějším rozhovoru Seehofer, až donedávna bavorský premiér, který minulý týden převzal křeslo ministra vnitra, vyzval k prodloužení kontrol na německých hranicích, dokud Evropská unie nebude schopna ochránit své vnější hranice. A EU také kritizoval za „moralizující“ tón, jímž mluví s východoevropskými zeměmi, které odmítají přijímat žadatele o azyl na základě kvót na přerozdělovaní migrantů.

„Moralizující tón je kontraproduktivní“

„Takový přístup je kontraproduktivní. Každá země má svou hrdost,“ podotkl předseda CSU, která je sesterskou stranou Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

„Evropská unie je často povýšená. Musíme vložit více energie do dialogu o přerozdělování uprchlíků, Pokud budeme vyjednávat trpělivě, většina zemí to podpoří," řekl rovněž Seehofer.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Nezadat ( 19. března 2018 16:10 )

Houby,negři natrhnout kačenu a infikovat AIDSem,aby zdechla velmi pomalu a konečně si uvědomila co provedla a provádí..

agfor ( 18. března 2018 11:59 )

Už Adolf tvrdil, že Němci jsou extra rasa nadlidí - a tohle v nich zůstalo, když si myslí, že celá Evropa bude skákat tak, jak oni pískají. Ještě tu není 4. říše, frau Merkel.

flora ( 18. března 2018 11:36 )

Hm, lidi toho nakecaj. Zvlášť politici.

flora ( 18. března 2018 11:34 )

Nevěřím mu. Je to asi jako když u výslechu byl prý jeden hodný a jeden zlý. Ale oba měli s vyslýchanám stejný záměr a spojoval je stejný cíl.. Delegace hodného Horsta navštívila ČR a byl v ní i mluvčí Sudetoněmeckého krajanského sdružení Bernd Posselt...

sores ( 18. března 2018 10:54 )

Chlapice bezdětná čmoudů máma jak jí s oblibou říkají ať si je všechny nechá a necpe je do rozvojových států které sami zápasí s chudobou.malé platy i důchody a ještě živit tu množící se nepracující ve.r.beš????? To už bílá rasa nemá špetku logického rozumu!

Zobrazit celou diskusi