Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Česká jednička Karolína Plíšková je ve čtvrtfinále turnaje Masters v Miami

Sport

  18:34
Miami - Karolína Plíšková se stala první čtvrtfinalistkou tenisového turnaje v Miami. Postup mezi nejlepší osmičku jí usnadnila Zarina Dijasová z Kazachstánu, která osmifinálový zápas za stavu 6:2, 2:1 pro českou hráčku vzdala kvůli zranění. Příští soupeřkou světové šestky bude vítězka utkání mezi Polkou Agnieszkou Radwaňskou a bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska.

Karolína Plíšková na turnaji v Miami. foto: ČTK/AP

Šestadvacetiletá Plíšková, která v Miami obhajuje loňské semifinále, do utkání s Dijasovou výborně vstoupila. Hned v úvodním gamu o dva roky mladší tenistce, která dříve žila v Praze a hrála za I. ČLTK, vzala podání. 

Totéž se jí povedlo v páté hře. První set, v jehož závěru si Dijasová vyžádala ošetření na kurtu, získala Plíšková za 35 minut. Také v druhé sadě se povedl české hráčce rychlý brejk, tentokrát ve třetím gamu. V další hře Dijasová utkání skrečovala.

Plíšková ji porazila i ve druhém vzájemném zápase na okruhu WTA. V ženské dvouhře v Miami je stále ve hře i Petra Kvitová, která v osmifinále nastoupí proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové.

Turnaj mužů a žen v Miami

(tvrdý povrch)

Ženy (dotace 7 972 535 dolarů): 

Dvouhra - 4. kolo: KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (5-ČR) - Dijasová (Kaz.) 6:2, 2:1 skreč.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!