Hlavní obsah

Jágrovy rady nezabraly, Kladno začalo baráž prohrou v Jihlavě. Litvínov porazil Karlovy Vary

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Dukly Jihlava uspěli v prvním kole baráže o extraligu, když zvítězili nad Kladnem i díky hattricku Petra Straky jasně 4:0. Legendární útočník Jaromír Jágr zůstal jen na střídačce Rytířů v roli poradce. I ve druhém duelu uspěl tým, který hrál v této sezóně nejvyšší soutěž. Litvínov zvítězil nad Karlovými Vary 3:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Nehrající útočník Jaromír Jágr na střídačce Kladna během utkání 1. kola baráže o hokejovou extraligu na ledě Dukly Jihlava.

Článek
Fotogalerie

Horácký stadión hnal Duklu v bitvě s Kladnem od první minuty do útoku. Rytíři nastoupili bez legendárního útočníka Jaromíra Jágra, ten plnil jen roli rádce na střídačce středočeského týmu, a inkasovali v utkání jako první. Jihlavu poslal do vedení v 9. minutě Petr Straka, který hostuje na Vysočině z Plzně.

Uvolněný Indián Straka pak přidal i druhý gól utkání na začátku druhé třetiny a jihlavský stadión nadšeně bouřil. Krátce po polovině zápasu Straka mohl zkompletovat hattrick po sólu, ale bekhendový blafák nezvedl dostatečně a brankář Cikánek zasáhl.

Nakonec se ale Straka dočkal. Na začátku třetí třetiny zakončoval akci, kladenský gólman se snažil puk odehrát, ale za pomoci bránícího Repeho poslal touš do vlastní sítě.

Chvíli před koncem se pak na Vysočině radoval z gólu i jiný střelec. Jihlavský Zeman objel branku a zvýšil vedení Dukly i díky nejistému zákroku Cikánka.

I ve druhém duelu měl velmi rychle navrch extraligový tým. Už po 42 sekundách hry dostal Litvínov šanci zahrát si proti Karlovým Varům přesilovku a po necelé minutě ji využil Viktor Hübl. O pár desítek sekund později šly Vary opět do čtyř, ale tentokrát se skóre neměnilo. Ještě před polovinou utkání Litvínov přidal gólovou pojistku, postaral se o ni Matoušek.

Když pak na začátku třetí dvacetiminutovky zvyšoval Jánský na 3:0, nikdo nepochyboval o vítězství domácích. Karlovy Vary už jen kosmeticky upravily výsledek po trefě Grigera.

Baráž o extraligu
Jihlava - Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 9., 24. a 44. Straka, 56. Zeman.
Litvínov - Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 2. Hübl, 29. Matoušek, 42. Jánský – 49. Griger
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.