Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tajemství zakázané pohádky O Dorotce: Opravdu se nemohla vysílat kvůli Karlu Gottovi?

Tajemství zakázané pohádky O Dorotce: Opravdu se nemohla vysílat kvůli Karlu Gottovi?
Zdroj: reprofoto Česká televize
+ Další fotografie
Československý večerníček O Dorotce vznikl v roce 1974, dlouho se ale na televizních obrazovkách neudržel. V jednom z dílů si tvůrci udělali legraci ze slavného zpěváka Karla Gotta. Stál snad za zákazem on?

Příběh holčičky Dorotky a jejího papouška se dočkal pouze deseti dílů. Kdosi by si mohl myslet, že to mělo co do činění s kvalitou příběhu či animací v pohádce, realita je ale dost možná úplně jiná. V sedmém díle si totiž tvůrci vystřelili z hudební legendy Karla Gotta (78).

Ve zmíněném díle se odehrál souboj mezi Gottem a Dorotčiným papouškem. Ten totiž na zpěváka nebývale žárlil, protože mu Dorotka nevěnovala dostatek pozornosti a neustále dokola oprašovala zpěvákův obrázek. Celý příběh nakonec skončil právě u oprašování. Dorotka omylem prachovkou shodila Gottův obraz, z čehož měl papoušek škodolibou radost. Nakonec ale holčička zjistila, že nejlepšího zpěváka měla celou dobu doma, když hudební kulisu převzal její domácí mazlíček

Naznačovali snad tvůrci, že kdejaký papoušek zpívá lépe než Mistr? To už se dnes asi nedozvíme. Pravdou ovšem zůstává, že večerníček O Dorotce opravdu byl svého času na takzvané černé listině a nemohl se vysílat. Proč tomu tak ale bylo, to se asi s odstupem 44 let jen tak nedozvíme.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy