Hlavní obsah

Z třetí ligy až do předkola Ligy mistrů. Velký Vont zůstal Stínadlům věrný

Žlutá a modrá je barva naše. Heslo, které vyznával náčelník Vontů ze Stínadel... Za klub ze stejnojmenného stadiónu válčil bezmála dvě desetiletí a prošel s nimi z třetí ligy až do předkola Ligy mistrů. Právě teplická ikona Pavel Verbíř se představuje v dalším dílu seriálu TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy. V přiloženém videu si můžete připomenout kousky vyhlášeného rychlonožky a střelce s vynikající kopací technikou.

TOP 25 osobností Pavel Verbíř

 
Článek

Je unikátním příkladem klubové loajality. Teplicím pomohl k historickému druhému místu a ke dvěma triumfům v poháru. Vydržel tak dlouho, že si nakonec zahrál i se svým synem a zůstává i po konci kariéry.

„Jsou typy hráčů, kteří vystřídají několik klubů. Pavel patří do druhé skupiny a moc si ho cením za jeho věrnost. V Teplicích prožil vlastně celou kariéru na nejvyšší úrovni. Pro každou obranu byl nepříjemným útočníkem," oceňuje trenér Vítězslav Lavička, patron projektu.

Verbíř si v nejvyšší soutěži připsal 379 startů, 76 gólů a 69 nahrávek, což je třetí nejvyšší počet asistencí v dějinách české ligy.

Reklama