Hlavní obsah

Augsburg - Bayern 1:4Bayern Mnichov je pošesté za sebou mistrem Německa

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov slaví 28. mistrovský titul v německé lize. Rozhodlo o tom jejich vítězství 4:1 v 29. kole na hřišti Augsburgu. Bayern má v čele tabulky pět kol před koncem nedostižný náskok 20 bodů před druhým Schalke.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Vítězná jízda. Fotbalisté Bayernu Mnichov získali v německé lize šestý mistrovský titul v řadě.

Článek
Fotogalerie

Čerstvý mistr prohrával od 18. minuty po obrovské Boatengově chybě v rozehrávce. Ulreich unikajícího Córdovu sice vychytal, ale míč si následně nešťastně srazil do vlastní brány obránce Süle. Favorit vyrovnal po půlhodině hry, když Tolisso poslal Kimmichův centr hlavou do sítě.

Obrat dokonal v 38. minutě po chytrém Bernatově přiťuknutí patičkou Rodríguez. Kolumbijský záložník si připsal za posledních sedm ligových zápasů čtyři góly a šest asistencí. Na 3:1 zvýšil po změně stran 95. bundesligovým gólem Robben a skóre uzavřel tři minuty před koncem Wagner.

Počet titulů:
28 - Bayern Mnichov
9 - Norimberk
8 - Dortmund
7 - Schalke
6 - Hamburk
5 - Mönchengladbach, Stuttgart
4 - Kaiserslautern, Brémy
3 - Fürth, Kolín nad Rýnem, Lipsko
2 - Drážďany, Hannover, Hertha Berlín, Viktoria Berlín
1 - Braunschweig, Frankfurt, Düsseldorf, Freiburg, Kiel, Karlsruher FV, Mannheim, Phönix Karlsruhe, Rapid Vídeň, Essen, Mnichov 1860, Union Berlín, Wolfsburg

"Trenér je vždycky zodpovědný za celkový obraz hry, ale v první řadě je to vždy na hráčích, oni jsou na hřišti. A my máme skvělý tým, každý v klubu odvádí fantastickou práci," řekl po utkání trenér Bayernu Jupp Heynckes a nezapomněl ani na svého předchůdce u kormidla bavorského celku. "Chci touto cestou poděkovat do Itálie Carlu Ancelottimu. Vedl tým v úvodu sezóny a titul tak patří i jemu. Je nejen skvělý trenér, ale také velká osobnost," řekl Heynckes.

Bayern ovládl ligu pošesté za sebou a po vítězství v německém Superpoháru získal druhou trofej v sezóně. Navíc zůstává ve hře i v Německém poháru a v Lize mistrů, v níž po úterním vítězství 2:1 v Seville nakročil do semifinále.

Hertha Berlín se ujala vedení na hřišti Mönchengladbachu ve 40. minutě po gólu Kaloua, domácí hráči ale utkání po přestávce otočili. Dvěma brankami se blýskl střídající Thorgan Hazard. Belgický křídelník nejprve v 75. minutě pohotově usměrnil do sítě míč propadlý na zadní tyč a o čtyři minuty později rozhodl z pokutového kopu.

Darida odehrál 80 minut

Borussia se vítězstvím přiblížila z osmého místa pohárovým příčkám na rozdíl pěti bodů. Hertha, v jejímž dresu odehrál 80 minut český reprezentant Vladimír Darida, je na desáté pozici.

Důležitý záchranářský souboj mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí skončil nerozhodně 1:1. Domácí Kolín vedl od 7. minuty po gólu Hectora, v 50. minutě ale vyrovnal De Blasis. Kolín tak ztrácí na barážovou 16. příčku, kterou hají právě Mohuč, nadále šest bodů.

Hamburk porazil druhé Schalke 3:2 a odpoutal se z posledního místa tabulky. Navíc přerušil sérii 15 zápasů bez výhry, naposledy porazil 26. listopadu Hoffenheim.

Celek z Gelsenkirchenu sice šel v 10. minutě po hlavičce Nalda do vedení, ale vzápětí vyrovnal Kostič a v 52. minutě dotlačil do branky míč Holtby. Druhý tým tabulky srovnal krok po úspěšné dorážce Burgstallera, ale cenné tři body domácím nakonec šest minut před koncem vystřelil ranou z dvaceti metrů Hunt.

Schalke prohrálo po šesti výhrách v řadě. Hamburk se přiblížil baráži na rozdíl pěti bodů.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Augsburg - Bayern Mnichov 1:4 (18. vlastní Süle - 32. Tolisso, 38. Rodríguez, 62. Robben, 87. Wagner)
Freiburg - Wolfsburg 0:2 (2. a 83. Didavi)
Kolín nad Rýnem - Mohuč 1:1 (7. Hector - 50. De Blasis)
Mönchengladbach - Hertha Berlín 2:1 (75. a 78. z pen. T. Hazard - 40. Kalou)
Hamburk - Schalke 3:2 (17. Kostič, 52. Holtby, 84. Hunt - 9. Naldo, 63. Burgstaller)

Reklama