Kvůli výpadku bezpečnostních systémů je v Praze uzavřený tunel Blanka. Tvoří se kolony

Řidiči neprojedou kvůli výpadku kamerového a bezpečnostního systému pražským tunelem Blanka. Radiožurnálu to potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová. V souvislosti s poruchou byly asi hodinu uzavřené i Mrázovka a Strahovský tunel ve směru na Prahu 6. Zatím není jasné, proč systém vypadl, ani kdy bude Blanka otevřena. Tunely jsou důležitými dopravními tepnami Prahy. Kvůli uzavírce se tak tvořily kolony.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:53 10. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka v provozu

Tunel Blanka v provozu | Foto: Kamila Schusterová | Zdroj: Český rozhlas

„Došlo k výpadku jak kamerového, tak bezpečnostního systému v tunelu Blanka, takže musel být uzavřen," uvedla Zoulová. „V důsledku silného provozu nakonec došlo i k uzavření tunelu Mrázovka a tunelu Strahovského, který navazuje na tunel Blanka," doplnila.

V Mrázovce a Strahovském tunelu byl provoz po 20.00 obnoven, ale řidiči musí počítat s hustou dopravou. V Blance problémy dále trvají.

Komplex Blanka se skládá z Bubenečského, Dejvického a Brusnického tunelu. Na něj navazují Strahovský tunel a tunel Mrázovka. Tyto tunely protínají velkou část města od Troje po Smíchov.

Andrea Kubová, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme