Jonáš Bartoš
16. dubna 2018 • 04:55

Momenty z Plzeň - Sparta: Kiks, tahanice o míč i dres a Vrbovy emoce

Vstoupit do diskuse
0
  • Plzeňský Michael Krmenčík se škorpil o balon se sparťanským brankářem Florinem NitouPlzeňský Michael Krmenčík se škorpil o balon se sparťanským brankářem Florinem NitouFOTO: Michal Beránek / Sport

    Ve 12. minutě byla Plzeň na ručník. Na světelné tabuli svítil stav 0:2, hráči ligového lídra si nebyli schopní dát kloudnou přihrávku. Západočeši se ale nakonec do souboje se Spartou vrátili a díky dvěma povedeným standardkám utkání zremizovali na konečných 2:2. Pro diváky šlo o zápas plný zajímavých momentů. Vybrali jsme pět z nich.

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:2. Hosté neudrželi náskok, srovnal Hořava
    Video se připravuje ...

  • Chybující Petržela a gól na 0:1

    Plzeň - Sparta: Šural odcentroval na Kadlece a ten se zblízka prosadil. Sparta vede 1:0
    Video se připravuje ...

    Za vznikem celé akce stála hrubá nepřesnost Milana Petržely, kterého Pavel Vrba stáhl už ve 28. minutě. Zkušený záložník chyboval při přihrávce do středu hřiště, z následného útoku odcentroval Šural do vápna na Kadlece a Sparta vedla 1:0. „Je to má zodpovědnost, věřil jsem, že to zvládne,“ řekl Vrba k Petrželovi po utkání.

  • Krmenčík od Nity dobýval míč, ten ho schoval pod dres

    To byla mela! Nita po gólu schoval míč pod dres, Krmenčík se do něj pustil
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Neplatícím uživatelům se videa zpřístupní následující den.

    Když Plzeň snížila zásluhou Radima Řezníka na 1:2, domácí to značně nakoplo. Michael Krmenčík chtěl okamžitě pokračovat ve hře a chtěl vzít míč na půlící čáru. Balon ale uzmul gólman Nita, který ho dokonce schoval pod dres. Vznikla strkanice, za kterou oba dostali žluté napomenutí.

  • Štetinův striptýz, Krmenčík mu rozerval dres

    Plzeň - Sparta: Štetinův striptýz! Krmenčík rozerval sparťanskému stoperovi dres
    Video se připravuje ...

    Štetina s Krmenčíkem svedli během zápasu řadu tvrdých soubojů, plzeňský útočník si často počínal za hranou pravidel. Přesně jako v případě ze 46. minuty. Sparťanského stopera držel tak vehementně, až mu rozerval dres. Štetinu pak poslal rozhodčí k pomezní čáře, aby se převlékl. Podle twitterového účtu Sparty pro nový dres nezištně zaběhl do šatny David Lafata.

  • Sparta se marně dožadovala penalty

    Plzeň - Sparta: Frýdek upadl v souboji se Zemanem, Proske po konzultaci s videem penaltu nenařídil
    Video se připravuje ...

    Sparťané v 57. minutě rozehráli standardku, míč letěl do vápna. Nabíhal na něj Martin Frýdek, jehož hlídal Martin Zeman . Po souboji Frýdek upadl a sparťané chtěli penaltu. Sudí Proske si vyžádal konzultaci s kolegou u videa, nakonec se rozhodl pro odkop od plzeňské brány. Podle opakovaných záběrů nejspíš správně.

  • Vrbův zmar, pak obrat a úlevné úsměvy

    Od totálního zmaru po ironický úsměv. Jak Vrba prožíval bitvu se Spartou
    Video se připravuje ...

    Prožil si zápas, který rozhodně není dobrý pro tepovou frekvenci. Když Plzeň brzy prohrávala 0:2, západočeskému kouči nebylo vůbec dobře po těle. Nejdřív odevzdaně seděl na střídačce, postupem času se ale zase dostal do zápasu. Diskutoval s pomezním rozhodčím, neustále dirigoval hráče. Často se vztekal, ale nakonec konečnou remízu bral. Kamery zachytily i jeho ironický úsměv po jedné z akcí. „Tenhle zápas nás nakopne,“ věří Vrba směrem k ligovému finiši a boji o titul, kde Plzeň drží vedení s pětibodovým náskokem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud