16. dubna 2018 • 15:57

LIGOVÉ STŘIHY: Na Plzni ležela deka, z ochozů se ozývaly šílené pokřiky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní šlágr 24. kola HET ligy mezi Plzní a Spartou nabídl fanouškům zajímavou podívanou. Vzhledem k průběhu utkání, kdy Viktoria dotahovala ztrátu 0:2, nakonec konečný výsledek berou víc domácí svěřenci Pavla Vrby. Jak ve svém tradičním glosáři hodnotí souboj velkých rivalů expert deníku Sport a bývalý ligový útočník David Střihavka?



"Utkání to bylo zajímavé, z pozice fanouška kvalitní. Je to větší ztráta pro Spartu," hodnotí Střihavka. Naráží tím na rozpačitý úvod domácího souboru, který za úvodních dvanáct minut dvakrát inkasoval.

"U první branky tam roli hrála i lehká ztráta koncentrace. Milan Petržela sice udělal technickou chybu, ale obranná čtyřka mohla reagovat agresivněji, lépe zachytit následný centr, případně Václava Kadlece, který zakončoval," rozebírá gólovou situaci z 9. minuty.

LIGOVÉ STŘIHY: Na Plzni ležela obrovská deka, z ochozů se ozývaly šílené pokřiky
Video se připravuje ...

Milana Petrželu, který zaváhal při rozehrávce před prvním gólem Sparty, Střihavka přímo nevidí. "To se stane, chybovat je lidské. Chtěl tu situaci nějak vyřešit, ale nepovedlo se. Nebyla to jen jeho chyba, třeba Limba (David Limberský) mohl agresivněji přistoupit k Šuralovi, který centroval poměrně neobsazený," myslí si.

Doteď nechápe, jak mohla Sparta dvougólový náskok prohospodařit. "Sparta vedla 2:0, měla zápas pod kontrolou, naopak na Plzni v tu chvíli ležela obrovská deka, z ochozů se ozývaly šílené pokřiky jako My chceme Plzeň," přidává Střihavka zajímavý postřeh. "Sparta si musí rvát vlasy, že nepohlídala zásadní a klíčovou standardní situaci. Hovorka měl k Řezníkovi přistoupit daleko zodpovědněji a nenechat ho tak lehce hlavičkovat."

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:2. Hosté neudrželi náskok, srovnal Hořava
Video se připravuje ...

Od totálního zmaru po ironický úsměv. Jak Vrba prožíval bitvu se Spartou
Video se připravuje ...

To byla mela! Nita po gólu schoval míč pod dres, Krmenčík se do něj pustil
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Neplatícím uživatelům se videa zpřístupní následující den.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud