17. dubna 2018 • 11:40

Sparta inkasuje další milion eur za Dúbravku. Newcastle ho chce udržet

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nedělní výhry Newcastlu 2:1 nad Arsenalem měla radost i pražská Sparta. Ta od "strak" inkasuje peníze navíc za gólmana Martina Dúbravku, který v anglickém celku hostuje. A jak zní hlasy z anglických médií, zdá se, že ligový nováček pokusí slovenského brankáře udržet natrvalo.



Na účet letenského klubu už v zimě přistála částka ve výši jednoho milionu eur za půlroční hostování. Další milion měla Sparta dostat v případě, že si Dúbravka připíše sedm ligových startů. Zápas proti Arsenalu byl právě tím sedmým, šestý tým ligy si tak přilepšil o dva miliony eur, tedy 51 milionů korun.

Devětadvacetiletý gólman, který v nejslavnější lize světa zapsal už tři čistá konta, se netají tím, že by si angažmá v Newcastlu ještě natáhl. "Věřím, že Newcastle zůstane v lize a od toho se bude odvíjet i můj případný přestup. Doufám, že se o tom rozhodne brzy, protože čekat do léta a nevědět, na čem jste, není moc příjemné. Snažím se koncentrovat na svůj výkon na hřišti a dělat vše pro to, abych zaujal kompetentní lidi," řekl nedávno na srazu slovenského národního týmu.

"Straky" se díky sérii čtyř výher vyšvihly až na desáté místo, záchrana by proto měla být jen formalitou. Teď už záleží jen na dohodě klubů. "Newcastle má zájem o permanentní přestup, jen se jim ještě nepodařilo celý transfer dotáhnout," potvrdil expert Sky Sports David Jones. 

Rafa Benítez by kromě Dúbravky rád udržel i brazilského šikulu Kenedyho, který na St. James Parku hostuje z Chelsea. Jeho setrvání je ale podstatně méně pravděpodobné, o 22leétho hráče mají zájem i jiné velké kluby.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud