17. dubna 2018 • 16:30

Nový kouč po Jandačovi? Straka to nebude, reprezentaci po váhání odmítl

Autor: zej, mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledání nástupce Josefa Jandače u týmu hokejové reprezentace spěje do finále. Jak už dříve avizoval deník Sport, volba svazu se měla zeštíhlit na tandem adeptů Martin Straka, Libor Zábranský. Podle nejčerstvějších informací šéf plzeňského hokeje vypadává ze hry. Sám se podle zdrojů Sportu rozhodl prestižní nabídku nevyžít. A to kvůli obrovskému časovému zaneprázdnění.



„Nechtěl bych se k tomu vyjadřovat, je to záležitost svazu,“ reagoval v úterý odpoledne do telefonu sám naganský šampion. S tím, že se jedná pouze o spekulace.

Také zdroj deníku Sport, který má o dění v západočeském klubu přehled, předtím tvrdil: „Je to přesně tak. Měl by toho moc, nestíhal by to všechno,“ narážel na značné vytížení šéfa Straky , který mezi Indiány zastává funkci majitele, generálního manažera a hlavního kouče, byť je otázkou, zda se na střídačku postaví i v následující sezoně. Spíš to nevypadá.

I tak se zdá, že si po náročných letech, kdy se mu podařilo Plzeň dostat na vrchol, potřebuje zvolnit tempo. A s díky tedy nejprestižnější trenérské místo odmítl. S tím, že to vypadá, že se nepostaví ani na plzeňskou střídačku.

Plzeňský trenér Martin Straka měl po úvodní prohře svému týmu co vysvětlovat
Plzeňský trenér Martin Straka měl po úvodní prohře svému týmu co vysvětlovat

Podle všeho by se nyní měla pozornost svazu upřít k Liboru Zábranskému, jehož vytížení v klubu je velmi podobné jako u Straky.

Stávající kouč reprezentace Josef Jandač nyní chystá tým na pardubické Carlson Hockey Games, které pro český celek začínají ve čtvrtek. Po šampionátu v Dánsku 49letému kouči vyprší smlouva, novou neuzavře a vyrazí na angažmá do ruského Magnitogorsku.

„Naše spolupráce s trenérem Jandačem i jeho realizačním týmem byla vždy výborná a plně profesionální. Přeji mu, aby se s reprezentační střídačkou rozloučil úspěchem na světovém šampionátu. Vzhledem k platnosti kontraktu jsme se na změnu připravovali s předstihem a jednání o jeho nástupci vstoupila do závěrečné fáze. Jméno zveřejníme potom, co ho schválí výkonný výbor ČSLH,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud