"Slyšeli jsme ránu a pak to jednu ženu vysálo ven." Cestující popsali děsivou nehodu letadla

Zahraničí ČTK Zahraničí, ČTK
Aktualizováno 18. 4. 2018 12:49
Cestující z letu společnosti Southwest Airlines popsali paniku, jaká nastala, když se z motoru letadla utrhla část krytu. Jedna žena zemřela.
Letounu společnosti Southwest Airlines se za letu utrhla část krytu | Video: Reuters

Filadelfie - Letoun společnosti Southwest Airlines zrovna míjel americké město Filadelfie, když se ve výšce 10 kilometrů nad zemí ozval výbuch. Z levého motoru se utrhla část krytu.

Úlomek okamžitě narazil do okénka, vedle kterého seděla Jennifer Riordanová. Na palubě propukla panika. Podtlak částečně vysál ženu ven.

Podle amerických médií nakonec ostatní pasažéři dokázali matku dvou dětí vtáhnout zase dovnitř. Svědci ale vypověděli, že prodělala infarkt a ani přes rychlou první pomoc se neprobrala. Riordanová později zemřela v nemocnici.

Během incidentu se také lehce zranilo sedm lidí. Uvolněný kryt podle agentury AP poškodil i trup letadla a stroj částečně ztratil výšku. Cestující si museli nasadit kyslíkové masky.

"Letadlo ihned kleslo," popsal pro televizní stanici NBC Matt Tranchin, který seděl tři uličky od rozbitého okna. "V letadle to páchlo kouřem. Okolo nás byl popel."

Boeing 737 společnosti Southwest Airlines, který musel nouzově přistát ve Filadelfii.
Boeing 737 společnosti Southwest Airlines, který musel nouzově přistát ve Filadelfii. | Foto: Reuters

"Slyšeli jsme ránu a pak ji to vysálo ven až k pasu," popsala další pasažérka, co se ve chvíli nehody stalo. "Na oknech byla krev… Její ruce byly venku z letadla, její hlava byla venku z letadla," dodala.

Boeing 737, který původně letěl z New Yorku do Dallasu, nakonec bezpečně přistál ve Filadelfii. Podle AP bylo okolí jeho levého motoru pokryto hasičskou pěnou, přestože stopy ohně nebyly patrné.

Někteří lidé natočili svůj děsivý zážitek na video, které pak umístili na sociální sítě. Na palubě bylo celkem 144 cestujících a posádka.

O příčinách incidentu zatím nejsou žádné informace. Úřad pro bezpečnost civilního letectví rozhodl, že poškozený motor bude podroben technické analýze. Výsledky vyšetřování by měly být známy do 30 dní.

 

Právě se děje

Další zprávy