Hlavní obsah

Dvojice židů se v Berlíně stala obětí útoku, protože měla na hlavě jarmulky

Berlín
Aktualizováno

Trojice útočníků napadla v Berlíně dva mladíky, kteří měli na hlavě jarmulky, tradiční židovské pokrývky hlavy. Jedním z napadených byl Izraelec. Ten celý incident natočil. Ve středu o tom informovala agentura DPA. Útočník na židy křičel arabsky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál v úterý večer v berlínské čtvrti Prenzlauer Berg. Izraelec se svým německým doprovodem se nejdříve stali terčem antisemitských urážek, poté si jeden z útočníků sundal pásek a začal jím dvojici mlátit.

„Stalo se to tady, u mého domu. Šli jsme s kamarádem na nádraží. Vyšli jsme z domu s jarmulkami na hlavě a na nikoho jiného jsme nemluvili. Přišli tři lidi a začali nám nadávat. Na nikoho z nich jsme nemluvili a neodpovídali jim. Když ale stále nadávali, můj kamarád jim řekl, aby přestali, což je rozlítilo. Jeden z nich na mě naběhl a já měl dojem, že je musím natočit, protože jsem nepředpokládal, že je zvládneme zadržet do příjezdu policie. Chtěl jsem jí dát něco, čeho by se mohla chytnout,“ řekl izraelské veřejnoprávní stanici Kan jeden z napadených židovských mladíků Adam Armush.

Z videa, které se mezitím po internetu rozšířilo, je patrné, že útočník na své oběti arabsky křičí "žid". Vytahuje pásek a natáčejícího mladíka s ním mlátí. Trojice agresorů poté utekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám