Rozsudek ve sporu rozvádějících se manželů Paroubkových padl krátce před druhou hodinou odpoledne. Soud určil, že Margarita se svěřuje do výhradní péče matky Petry Paroubkové, otec Jiří Paroubek pak na ni bude platit deset tisíc korun měsíčně. Soud při posuzování výše alimentů vzal v potaz starobní důchod bývalého politika a expremiéra ČR.

V rozhodování soud zohlednil prý i to, že u matky má Margarita stabilní prostředí, nejlepší pro dítě. Další soud pak bude rozhodovat o tom, jak často se může otec s dcerou vídat.

Zatímco Paroubková po vynesení rozsudku roztála a zářila úsměvy, viditelně rozladěný Paroubek se durdil. "Vyhodnotíme si to a pak uděláme závěr," okomentoval stručně výsledek. Sama Paroubková zatím své vítězství nijak nekomentovala.

Rozvodové tahanice manželů Paroubkových trvají od loňského února, kdy Petra Jiřího opustila. Od té doby nedokázali najít společnou řeč prakticky na ničem, rozvodový soud kromě dcery řešil i dělení majetku.

Jiří a Petra spolu strávili 10 let. Teď na sebe vzájemně podávají trestní oznámení, třeba Paroubek na Petru jich podal několik desítek „To je jedna věc vedle druhé, tak já už jsem podal asi třicet trestních oznámení a v této souvislosti budu ještě asi tři podávat. Není to nic hezkého. Do jisté doby měla možnost se vrátit, právníci měli příkaz nedělat nic, Petra to pochopila jako mou slabost a podle toho se začala chovat a nyní sklízí plody svých činů. Je to hrozné, kam to došlo z takového krásného vztahu. Já žádnou nenávist necítím, ale z její strany je to evidentní a smutné,“ řekl Paroubek loni v listopadu.

Fotogalerie: Soudní bitva Paroubkových OBRAZEM: Výrazy…
28 fotografií

VIDEO: Manželé Paroubkovi u soudu: Slova Jiřího během přestávky prozradila drama!

Video
Video se připravuje ...

Manželé Paroubkovi u soudu: Slova Jiřího během přestávky prozradila drama! redakce Blesk

Fotogalerie
31 fotografií