Zdeněk Janda
20. dubna 2018 • 09:38

Klíčová baráž! Jágr trénoval s týmem, pomůže Kladnu na ledě? Spíš ne…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není kam uhnout. Porážka za tři body znamená jediné. Konec nadějí. Kladno se ocitlo na hraně, v předposledním kole baráže se dnes utká s Jihlavou (18.00, ONLINE na iSport.cz). Čtvrteční trénink s týmem poprvé absolvoval Jaromír Jágr. Znamená to, že se chystá nastoupit? Verdikt padne před zápasem, i když příliš pravděpodobné to není, že se objeví v akci. Extraligu už si mohou pojistit Karlovy Vary.



Buď, anebo. Rytíři musejí urvat minimálně bod, aby si zajistili aspoň teoretickou naději. Pokud prohrají po šedesáti minutách, snahu o návrat mezi elitu mohou odpískat. Defi nitivně. Alespoň pro tento rok.

Tíhu okamžiku vnímá i Jaromír Jágr . Majitel, který dosavadní barážové zápasy emotivně prožíval na střídačce. Pomáhal radami. Hecováním. Pochvalnými slovy. Zraněné koleno ho do hry nepustilo. Jenže nepokusí se v situaci, kdy přišel den D, pomoct i na ledě?

Včera se po zranění, kdy ho ještě v závěru základní části WSM ligy tvrdě srazil havířovský útočník Marek Sikora, poprvé objevil na tréninku kladenského A týmu v plné výstroji. A zapojil se do něj. Že by jasné znamení, že se chystá hrát?

Sám útočník to nechtěl komentovat. Už dříve ale prohlásil, že by se do zápasů zapojil pouze v případě, že by se cítil dobře a mužstvo by to potřebovalo. „V úvahu by to připadalo, kdyby se nám moc nedařilo a já bych se cítil dobře. V tom případě bych si řekl, že nemáme co ztratit, a pokusil bych se do toho nějak zasáhnout. Ale to je opravdu až třetí varianta,“ uvedl před startem baráže.

Jágr: Kladno hraje dobře, na návrat na led netlačím
Video se připravuje ...

Nabízí se naskočit proti Litvínovu

Ovšem mluvil i o tom, že by musel s mužstvem absolvovat několik společných tréninků. Což se nestalo. Navíc je otázkou, jestli by koleno zátěž zvládlo. Jágr zatím trénoval sám, buď odpoledne, nebo po nocích. S „áčkem“ nechodil v plné výstroji. Až včera.

„Jaromír dnes poprvé trénoval s A-týmem, ale zatím nepotvrdil svůj start ať už v pátečním nebo v nedělním utkání baráže. Musí stoprocentně cítit, že bude pro mužstvo větším přínosem na ledě než na střídačce. Podle toho se rozhodne,“ uvedl Vít Heral, mluvčí klubu.

Jágr chce udělat maximum, aby mužstvo postoupilo. A nechce naskočit v případě, kdyby cítil, že příliš nepomůže. A mohlo by to spíše týmu uškodit. V akci se 46letý veterán naposledy objevil 17. února, kdy se zranil. Byl to pro něj teprve pátý zápas po návratu z NHL.

Takže v dnešním utkání nejspíš hrát nebude. Otázkou je, jestli nenaskočí v neděli v případě, že by dnes Kladno uspělo a udrželo si naději na postup. To by se nabízelo i kvůli tomu, že proti Litvínovu totiž nesmí od začátku baráže hrát útočník Miloslav Hořava, takže v tom případě by se uvolnilo místo v sestavě. Aniž by legenda někoho musela nahradit. Jenže i tohle je zatím ve hvězdách.

Jisté je, že k postupové naději musí dneska Rytíři uspět. Pokud vyhrají za tři body, vracejí se do hry a mají postup ve vlastních rukách. Už dneska mohou být prvním jistým postupujícím Karlovy Vary, které hrají s Litvínovem. Stačí jim bod.

Definitivní rozuzlení postupové tajenky přijde pak v neděli.

Kladno - Karlovy Vary: O vítězství hostů rozhodl v samostatných nájezdech Skuhravý, 1:2
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Kladno: Další gól v síti hostů, prosadil se Balán, 3:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud