6
Fotogalerie

Na rally v Austrálii vzal nové Lamborghini Aventador SV. Vyjel mimo trať

Auto bylo jen pomuchláno a pokračovalo dál. Něco takového s Lamborghini ale není k vidění často.

Čtyřdenní závod Targa Tasmania se jezdí už od roku 1992 a krom závodních vozů v ní mohou startovat i sériovky. Na uzavřené trati tak můžete vidět třeba i tak exotické kousky, jako je Lamborghini Aventador ve verzi SV Roadster.

Řidič tohoto modrého exempláře zachyceného na přiloženém videu ale nezvládl dobrzdit do zatáčky a vyletěl do pole. Rally speciály vídáme v takových situacích velmi často, ale tohle Lamborghini na riviéry či hladké okruhy si tolik s nástrahami v okolí silnic nerozumí.

Na videu je patrné, jak z vozu odpadla část plastů pod předním nárazníkem. Vzhledem k tomu, jak jsou u Aventadoru natěsnány všemožné chladiče a další příslušenství, je obdivuhodné, že podle popisku pod videem posádka dále v závodě pokračovala bez problému.

Tři stovky aut s řidiči a navigátory absolvovali celkem 2.000 kilometrů ve 40 rychlostních zkouškách. Australská soutěž skončila 21. dubna.

Lamborghini

Ferruccio Lamborghini založil společnost vyrábějící sportovní automobily v roce 1963 coby konkurenta značkám, jako je Ferrari.

Po vyhlášení úpadku a změně vlastníků přešlo Lamborghini v roce 1987 pod Chrysler. Od roku 1998 ho vlastní Audi (Volkswagen Group).

Lamborghini Aventador • Lamborghini Huracán • Lamborghini Urus

Doporučujeme

Články odjinud