21. dubna 2018 • 16:35

Florbalistky Vítkovic slaví! Ovládly Superfinále a mají čtvrtý titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalistky Vítkovic slaví zisk čtvrtého titulu v extralize. V dnešním superfinále v Ostravě zdolaly pražský Chodov 3:2 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelila v čase 62:11 Hana Koníčková. Ostravanky si zahrají v lednu 2019 Pohár mistryň ve švédském Gävle.



Sedmé superfinále se po šesti ročnících konaných v pražské O2 areně přesunulo do Ostravar Arény. Vítkovice se tak při své už páté účasti poprvé představily v domácím prostředí.

V 19. minutě se Ostravanky radovaly z vedení. Řepková ztratila na polovině hřiště balónek, Enenkelová utekla a střelou k levé tyči překonala Provázkovou.

Chodov se na přelomu první a druhé třetiny ubránil při trestu Preisslerové a v 23. minutě vyrovnala po spolupráci s Řepkovou Urbánková. V polovině utkání vrátila Vítkovicím vedení Michaela Šponiarová. V 52. minutě vyrovnala po lobu Frantíkové Belicová, která se prosadila v tvrdém souboji s Theimerovou a z otočky překonala Příleskou.

Tři minuty před koncem základní hrací doby zachránilo Pražanky po pokusu Huskové zblízka břevno, ale v 63. minutě už odražený balónek poslala za Provázkovou Koníčková a rozhodla.

Superfinále play off extraligy florbalistek v ostravské Ostravar Aréně:

1. SC Vítkovice - Chodov 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Enenkelová, 31. M. Šponiarová (Šupáková), 63. Koníčková - 23. Urbánková (Řepková), 52. Belicová (Frantíková). Rozhodčí: Petřík, Podlesný. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 6753.

Konečné pořadí extraligy v sezoně 2017/18:
1. Vítkovice, 2. Chodov, 3. FK Jižní Město, 4. FBC Ostrava, 5. FbŠ Bohemians, 6. Panthers Praha, 7. FBK Jičín, 8. FBC Liberec, 9. FBS Olomouc, 10. Tatran Střešovice, 11. Židenice (budou hrát baráž), 12. Sokol Královské Vinohrady (sestup).

Florbalistky Vítkovic ovládly superfinále a mají titul
Florbalistky Vítkovic ovládly superfinále a mají titul

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud