Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus uvádí nové spoje z Prahy do Dánska, Slovinska a Itálie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost FlixBus rozšiřuje nabídku přímých spojení z Česka. Svými nočními autobusy například propojí Prahu s dánskou Kodaní, dějištěm letošního mistrovství světa v hokeji.

Společnost FlixBus koncem letošního dubna potěší svými nočními autobusy, spojujícími Prahu s dánskou Kodaní, především fanoušky hokeje. Nové spojení pak nabídne i ke slovniskému jezeru Bled, do Lublaně nebo italského přístavu Terst.

Noční spoje do Kodaně začnou jezdit 26. dubna, z pražské Florence budou odjíždět každý den ve 20:40 hodin. Cesta bude dlouhá přibližně třináct hodin. Jízdenky jsou již v prodeji na www.flixbus.cz, jejich cena začíná na 729 Kč.

Martina Čmielová, mluvčí společnosti FlixBus, k tomu uvedla, že autobusy na trase mezi Prahou a Kodaní budou jezdit každý den i po skončení mistrovství světa. Zpět z Kodaně mají autobusy vyjíždět v 18:15 a pojedou opět přes noc. FlixBus na tuto trasu nasadí dvoupatrové autobusy s kapacitou 79 míst.

Hokejový šampionát se koná od pátku 4. května do neděle 20. května v Kodani a Herningu. Čeští hokejisté začínají prvním zápasem proti Slovensku v sobotu 5. května. Skupina A, do které byli vylosováni, hraje v kodaňské Royal Aréně. Postupně se tak během devíti dnů potkají v základní skupině kromě Slováků ještě se Švédy, Švýcary, Rusy, Bělorusy, Francouzy a Rakušany.

Z Prahy a Českých Budějovic se zákazníci FlixBusu nově dostanou také k jezeru Bled, do Lublaně nebo italského přístavního města Terst. Spoje budou odjíždět z Florence každý den v 21:50, z Českých Budějovic v 00:10 a do cílové stanice Terstu dorazí v 9:30. Jednosměrná jízdenka z Prahy začíná na 729 Kč, z Českých Budějovic už od 629 Kč.

Město Bled je oblíbený turistický cíl ve Slovinsku. Bledské jezero ledovcového původu je ideální na koupání, rybaření či výlet na ostrov s kostelíkem, který se nachází uprostřed jezera. Hojně navštěvován je také Bledský hrad tyčící se nad jezerem.

Terst je italským přístavním městem u Jadranského moře blízko slovinských hranic. Kousek od Terstu se nachází jeden z největších majáků na světě Farro della Vittoria. Poblíž je možné navštívit i zámek Castello di Miramare, velmi podobný české Hluboké nad Vltavou a nacházející se přímo u moře.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)