Hlavní obsah

U paláce saúdskoarabského krále létal dron, ochranka ho sestřelila

– Rijád
Novinky, mif

V blízkosti královského paláce saúdskoarabského krále v Rijádu se v sobotu pohyboval malý bezpilotní letoun. Příslušníci tamních bezpečnostních sil neváhali a dron okamžitě sestřelili, i když se panovník v té době v paláci vůbec nenacházel.

Foto: Profimedia.cz

Palác v Rijádu

Článek

Král byl v té době v úplně jiné části hlavního města. Ochranka paláce však celou situaci vyhodnotila tak, že může jít o cílený útok.

Malé drony totiž využívají nejen turisté a tamní obyvatelé k natáčení unikátních záběrů z ptačího pohledu, ale také teroristé, kteří k nim připevní nálož a na dálku ji odpálí, připomněla agentura Reuters.

Podle mluvčího rijádské policie si členové stráže všimli bezpilotního letounu z jednoho z kontrolních stanovišť a „okamžitě jednali v souladu s platnými rozkazy“. Jaké škody byly při zásahu způsobeny a zda nikdo neutrpěl zranění, však neprozradil.

Drony k útokům nicméně hojně používají šíitští povstalci, kteří v Jemenu bojují proti koalici vedené Saúdskou Arábií. Chování strážců paláce je tedy vcelku opodstatněné, prohlásila agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám