Nahý muž zastřelil v kavárně u Nashvillu čtyři lidi, další čtyři zranil. Policie po něm pátrá

ČTK ČTK
Aktualizováno 22. 4. 2018 23:21
U města Nashville v americkém státě Tennessee střílel v kavárně muž, který měl oblečenou pouze zelenou bundu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Nashville (USA) - Čtyři lidé zemřeli a další čtyři byli zraněni při noční střelbě v kavárně u města Nashville v americkém státě Tennessee. Policie z činu podezírá 29letého mladíka, který z místa uprchl zcela nahý. Motiv činu zatím není jasný, informovala místní média s odkazem na policii. Střelce podle policie odzbrojil jeden z hostů, který zabránil většímu krveprolití.

Pachatel, který na sobě měl pouze zelenou bundu, přijel na místo v dodávce registrované na jméno Travis Reinking.

Podle mluvčího nashvillské policie Dona Aarona byl Reinking loni zadržen v zakázaném pásmu u Bílého domu. V souvislosti s tím mu byla pozastavena možnost držet střelné zbraně a policie mu zabavila čtyři pušky či pistole včetně útočné pušky AR-15 údajně použité při střelbě v kavárně.

Incident se stal kolem 03:25 místního času (10:25 SELČ) v podniku na dopravním úseku Murfreesboro Pike asi 25 kilometrů jihovýchodně od centra Nashvillu. Policie v Nashvillu na Twitteru napsala, že muž začal střílet na zákazníky kavárny Waffle House. Podle zdroje televize ABC News nejprve zastřelil dva lidi na parkovišti před podnikem a poté začal střílet uvnitř. Tři lidé byli mrtví na místě, čtvrtý člověk zemřel v nemocnici. Muž postřelil další dvě osoby, které jsou ve vážném, avšak stabilizovaném stavu. Dva další lidé mají nespecifikovaná zranění.

Hrdinou okamžiku se podle policie stal jeden z hostů James Shaw, který se do podniku přišel najíst po návštěvě nočního klubu. Když uslyšel výstřely přicházející zvenku, myslel si prý, že spadla hromada táců, avšak pak uviděl ležet na zemi jednoho ze zaměstnanců a viděl, jak pachatel prostřelil dveře.

"V tu chvíli jsem si řekl, že nedám svou kůži lacino. Když se mu zasekla zbraň nebo tak něco, praštil jsem ho křídlem dveří," řekl na tiskové konferenci policie Shaw.

Pak se s ním prý začal prát o jeho pušku AR-15, kterou střelci vytrhl a odhodil za pult. Poté jej vyvlekl ven, načež se mu muž vysmekl a utekl. Podle policie Shaw svým činem patrně zabránil tomu, aby o život přišli další lidé.

Útočník podle svědků během své akce nic neřekl. Jeho motiv policie zatím nezná.

Agentura Reuters později s odkazem na policii uvedla, že až na zelenou bundu, kterou při útěku sundal, byl útočník nahý. Podle policie byl muž podobný Reinkingovi spatřen v nedalekém lese, kdy měl podle svědka na sobě pouze černé kalhoty.

Po pachateli bylo vyhlášeno pátrání. Není jasné, zda u sebe nemá další zbraň, uvedla policie, s tím, že muž je nebezpečný. Agentura Reuters s odvoláním na místní tisk napsala, že se nedaleko místa činu odehrála jiná střelba, která může být s prvním incidentem spojená.

 

Právě se děje

Další zprávy