V Česku je Hana známá hlavně jako ta nahá holka, co kráčí v reklamě v šatech z vodního závoje sdělit, že došla minerálka. Kráska je však světově uznávanou modelkou, která se navíc po čertech dobře vdala. Aby ne, když jí muže dohodil sám Donald Trump! A po boku manžela si žije skutečně jako královna.

V roce 2012, když čekali synka Finna, se jim ale naskytla možnost koupit fantastické venkovské sídlo v Greenwichi, což je oblast, kde mají domovy nejbohatší Newyorčané. Je to asi 60 km na sever od Central Parku, kde žili předtím, tedy slabou hodinku jízdy. Za dům přezdívaný North Court zaplatili 8 mil. USD, dle tehdejšího kurzu 157 milionů, skoro jednou tolik pak nacpali do jeho nákladné renovace, na kterou najali věhlasného designéra Marka Cunninghama.

„Ten nám také otevřel oči do světa starožitností a světového designu. Totálně jsme tomu propadli. Je to droga stejně jako heroin či jiné,“ objasňuje Drew, jak se nakonec z jejich nového domova stalo »muzeum « soudobého umění napěchované originálními malbami, skulpturami či nábytkem od Warhola, Basquiata, Corbusiera a dalších velikánů umění a designu 20. a 21. století.

„Viděli jsme navíc v těch uměleckých věcech mnohem lepší návratnost investic než v jakémkoli finančním produktu. Takže jsme žili obklopeni krásnými kusy, které nám přinášely radost a ještě se zhodnocovaly,“ vysvětlil v rozhovoru pro aukční síň Sotheby´s. „Sám jsem víc obchodník, Hana zase žena s úžasným vkusem a citem pro abstrakci a umění. Dohromady dobrý mix,“ pochvaluje si americký boháč.

Jenže po narození druhého děcka pocítili i v takovém paláci, že potřebují změnu. „Žena umí ocenit luxus, umění i design, ale zároveň by byla nejšťastnější v chatrči někde v lesích na Kostarice,“ říkal Drew Aaron. „Vážně jsme si zprvu mysleli, že v tom domě strávíme zbytek života. Ale připadali jsme si jako křečci v kole, a tak jsme se rozhodli náš život trochu změnit,“ popsal pohnutky, jež je vedly k nápadu dům prodat a odstěhovat se na Mallorku. Dům tedy vrhli na trh – žádali kulatých 20 milionů dolarů. Kupec jim ale loni v září »vnutil« ještě od dva víc!

Utržených 22 milionů dolarů, při zářijovém kurzu tedy 493 milionů korun, později realitní servery vyhodnotily za největší prodej soukromé rezidence v New Yorku a okolí za celý rok 2017! Čistý zisk Hany a Drewa pak dělal přes 180 milionů!

Sbírku moderního umění a designového nábytku ze svého domu Hana a Drew prodávali zvlášť. Kupříkladu tohle 60centimetrové bronzové jablko od Claudea Lalannea vydražili v Sotheby´s za 399 tisíc dolarů (8,18 mil. Kč). Očekávali polovic…

A mimochodem, i ten stolek pod jablkem (od Jeana Royèrea) bouchli, a to za dalších 25 tisíc dolarů (512 tisíc Kč)! Sófa vlevo u zdi, kdyby vás zajímalo, ušili v 70. letech u Hermèse, to ale ještě na kupce čeká…

Co v North Court měli?

1440 m2 obytné plochy, 15 200 m2 pozemku

● 7 ložnic

● 8 koupelen

● 2 pracovny

● 6 dalších místností

● Soukromý kinosál

● Obří vinný sklep

● Čajovnu

● Luxusní posilovnu

● Místnost na jógu

● Saunu, bazén

● Masážní studio

● Tenisový kurt

● Angl. zahradu

● Altán s krbem

● Hostinský domek

● Garáž pro 7 vozů

VIDEO: Modelka Hana Soukupová v Česku: Těhotná jsem nechtěla cestovat!

Video
Video se připravuje ...

Modelka Hana Soukupová po roce v Česku: Těhotná jsem nechtěla cestovat! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
26 fotografií