Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW I.D. R v celé své kráse: Elektrická bestie chce rekord z Pikes Peak!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Německý koncern to s elektrifikací myslí vážně. Nejenže představuje jeden elektrický koncept za druhým, ale nyní odhalil i závodní superauto. To bude už v létě bojovat o světový rekord.

Celým názvem Volkswagen I.D. R Pikes Peak je superauto, které automobilka odhalila o víkendu ve francouzském Alès. Jde o elektrický stroj, jenž se zúčastní slavného závodu na Pikes Peak International Hill v Colorado Springs. A Němci tu rozhodně nechtějí být jen do počtu, 24. června se totiž v „závodě do oblak“ pokusí pokořit dosavadní rekord čistě elektrického vozu, jenž má hodnotu 8:57.118 s.

Pohled do technických dat napovídá, že půjde o skutečnou střelu. Automobil vážící 1.100 kilogramů pohání dva elektromotory poskytující výkon 500 kW a 650 N.m točivého momentu. Z klidu na stovku speciál zrychluje 2,25 sekundy, což je akcelerace lepší než u vozů Formule 1 či Formule E. Během několikaminutové jízdy se do lithium-iontových baterií vrátí až dvacet procent energie.

„Cílem rodiny I.D. je dosáhnout na vrchol elektromobility,“ uvedl při představení Dr. Frank Welsch. „Zákazníci vždy těžili z poznatků z motorsportu. Proto očekáváme, že i poznatky z tohoto závodu využijeme jako cenný podnět pro budoucí vývoj modelů I.D.“

V útrobách auta jsou usazeny dva elektromotory, což je v případě Volkswagenu symbolické. Když se automobilka účastnila závodu na Pikes Peak v letech 1985, 1986 a 1987, byl speciální Golf vybaven taktéž dvěma pohonnými jednotkami. Ale nutno říct, že tehdy šlo o podstatně originálnější technické řešení.

A proč se premiéra koná právě v Alès? Narodil se tu Romain Dumas, jenž během pokusu o rekord usedne za volant speciálu. Devětatřicetiletý Francouz na Pikes Peak získal již tři vítězství a dvakrát ovládl i legendární čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans. Posádky sice mají možnost na trati testovat, ale jen na omezených úsecích, zkušenosti Dumase se tedy rozhodně budou hodit.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)