Chtěli bychom vám poděkovat za podporu a milující slova o našem synovi a bratrovi. Jsme vděční každému, kdo miloval Timovu hudbu a vzpomíná na jeho songy,“ prohlásila rodina Aviciiho, který se jmenoval občanským jménem Tim Berling, podle BBC.

Příbuzné dojaly vzpomínkové akce, které se konají nejenom v jeho rodném Švédsku, ale po celém světě. „Děkujeme za veškerou iniciativu, kterou vyvíjíte k uctění Timovy památky. Ať už to jsou veřejná shromáždění nebo kostelní zvony, které zvoní v rytmu jeho hudby. A také za minutu ticha, která byla držena po celém světě,“ řekla rodina.

Aviciiho příbuzní také ocenili, že jim veřejnost poskytla prostor pro truchlení a soukromí. „Jsme vděční, že v této těžké době máme soukromí. Naším přáním je, aby to tak zůstalo i nadále,“ dodali příbuzní v prohlášení. Po provedené pitvě DJe bylo vyloučeno, že by jeho smrt zavinil někdo cizí nebo šlo o zločin. Přesný důvod úmrtí mladíka ale není znám.

Spekuluje se však, že se doslova upil k smrti. Bylo totiž veřejným tajemstvím, že má Avicii problémy s alkoholem. V roce 2014 mu byl vyoperován žlučník a slepé střevo. O dva roky později přestal hudebník kvůli zdravotním problémům s vystupováním a nadále pokračoval pouze v tvorbě muziky.

Fotogalerie
22 fotografií